Moduł integracji: eksport/zmiana nazw zespołów

Witam

Chcę użyć modułu integracji myCADtools (pracuję pod SolidWorks 2017), aby móc zmienić nazwę całego zespołu (wszystkich jego części) i wyeksportować go do innego folderu (planuję to zrobić zbiorczo, ale jeśli uda mi się to zrobić ze złożeniem, będzie to wygrana).

Widziałem operację "Eksportuj" dla zestawów, ale eksportuje ona tylko plik asm do innego folderu i zachowuje połączenie ze starymi częściami.

Widziałem też, że była operacja "Zamień", ale musisz wybrać lokalizację nowego pokoju i starego pokoju, jeden po drugim (co może być bardzo długie i nieciekawe...).

Czy ktoś ma rozwiązanie (lub pomysł), aby zmienić nazwę całości i uwzględnić jej nowe młode? 

Dziękuję!

Jasny

Polecam Project Managera zamiast integracji.

Menedżer projektu służy do kopiowania lub przenoszenia całego projektu (z regułą masowej zmiany nazwy i możliwą zbiorczą zmianą właściwości)

I oczywiście kopia planów

https://help.visiativ.com/mycadtools/2019/fr/ProjectManager.html

W razie potrzeby zadawane są pytania dotyczące operacji.

1 polubienie

Dziękuję! Zamierzam wypróbować to rozwiązanie, wydaje się, że spełnia to, czego potrzebuję.

Miłego dnia!

Witam

Abyś nie chciał robić prostego pakowania i przechodzić, wybierając nowy folder i zastępując nazwy innym?

Witaj FUZ3D,

Pack'n'Go wystarczyłby na pojedynczy montaż (chyba), w moim przypadku chcę duplikować/zmieniać nazwy zespołów zbiorczo (zwłaszcza zbiorczo w folderze) i automatycznie, zgodnie z kilkoma bardzo szczegółowymi zasadami nazewnictwa i bez konieczności otwierania ich jeden po drugim w SolidWorks.

Project Manager nie jest w tym taki zły^^

Witam

Osobiście używam już ProjectManagera tylko do montaży. Ma znacznie lepsze zarządzanie linkami między plikami i bibliotekami.
Ustawiłem warunki tak, aby poprawnie umieszczał pliki w odpowiednich folderach.
Nie wspominając już o dodaniu zmiennych do przesyłania starych plików.

Jerome

1 polubienie