Witam
Chciałbym wyświetlić 2 opisy w drzewie modelu solidworks... Czy jest to możliwe?
Próbowałem edytować plik właściwości, dodając linię z 2 właściwościami i oddzielając je spacją, przecinkiem, średnikiem... które mogę wybrać z opcji systemowych, ale właściwości nie pojawiają się w drzewie.
Czy masz rozwiązanie, aby rozwiązać ten problem?
Z góry dzięki,
Lionel
Cóż, to właśnie podczas pisania tych wierszy wpadłem na pomysł stworzenia pojedynczej właściwości, która automatycznie przejmuje kilka innych właściwości.
Dla wyjaśnienia: Obawiam się, że w mojej firmie mamy 3 ważne zmienne: numer planu, kod ERP (jeśli ten dokument jest skodyfikowany w naszym ERP) i oznaczenie.
Dział montażu korzysta z naszego e-rysunku, aby poznać różne części do zmontowania i dlatego prawdopodobnie użyje numeru planu lub kodu ERP... Chcą oni, aby właściwości były wyświetlane po najechaniu myszką na komponent rysunku elektronicznego.
A w tworzonym przeze mnie e-rysunku nie ma możliwości, aby pojawiły się niestandardowe właściwości różnych części.
---
Obszedłem więc ten problem, tworząc właściwość "bufora", która zawiera moje 3 właściwości. To właśnie tę właściwość "buffer" wyświetlam w moim drzewie modelu, pokazując opisy komponentów po wybraniu właściwości "buffer" jako opisu w opcjach systemu.
I tak, w utworzonym erysunku, ta właściwość "bufora" jest wyświetlana po prostu najechaniu myszką na komponent.
Muszę to wszystko po prostu przetestować, aby przekonać się, jak skuteczne jest to rozwiązanie.