Wiązanie wielokrotne. Co to?

Cześć wszystkim.

Kiedy otworzyłem starą koncepcję mojej firmy, natknąłem się na grupę ograniczeń o słodkiej nazwie " multi-constraint ".

Czy kiedykolwiek go widziałeś/używałeś?

image

Dla tych, którzy używają makra @Silver_Surfer do usuwania ograniczeń " ducha " , muszą być rozgrupowane, w przeciwnym razie makro jest błędne
Identyfikacja makr i usuwanie wadliwych wiązań - Makro - myCAD Forum

Cześć @coin37coin ,
Aby włączyć tryb wielu ograniczeń:
image
Na przykład, wybieramy powierzchnię i wszystkie powierzchnie innych elementów, które mają być odniesione do 1. strony:

A jeśli to konieczne, zaznacz " Utwórz plik z wieloma ograniczeniami"
Folder jest tym, co pojawia się w drzewie.
Można go usunąć bez usuwania ograniczeń za pomocą kliknięcia prawym przyciskiem myszy Przełam ograniczenie wielokrotne, jeśli denerwuje Cię to tak samo jak ja!
image

Edit: Osobiście nie lubię, kilka zalet za zbyt wiele ograniczeń! :rofl: :rofl: :rofl:

5 polubień

Witam

Tak, wiem i czasami używam go dodatkowo (w niektórych przypadkach uważam go za bardzo praktyczny).
Z drugiej strony całkowicie go pominąłem, gdy robiłem makro.
Dzięki za info o błędzie. Zobaczę, czy uda mi się zidentyfikować folder z wieloma ograniczeniami do przetworzenia zawartości.

3 polubienia

Dzięki chłopaki.

To naprawdę opcja, której nigdy nie używam... i który pozostawał pod moim radarem aż do użycia makro!

W niektórych przypadkach wydaje się to praktyczne... Nie jestem pewien, czy używać go w przyszłości do tego wszystkiego :rofl:

1 polubienie

Witam

Uwielbiam go wręcz przeciwnie, tworzy instancje ograniczeń ze wspólnym odniesieniem, a także wyraźnie porządkuje je we wspólnej hierarchii. A gdy chcesz przełączyć się z jednego odniesienia na drugie (np. aby przejść z planu zespołu lub komponentu do planu innego komponentu), jest to znacznie łatwiejsze.
I teoretycznie władze łagodzą całe zamieszanie. Nie sprawdzałem tutaj.

2 polubienia

Ponownie;
Udostępniłem poprawione makro:

Dziękujemy @coin37coin !

2 polubienia

Cześć @Silver_Surfer

Gratulujemy wykonanej pracy.

Jeśli możesz dodać pętlę do skanowania/przetwarzania wszystkich podzespołów, byłoby idealnie.