Dzień dobry
Mój problem polega na tym, że kiedy otwieram część (która, nawiasem mówiąc, jest symetrią innej części, ale nie jestem do końca pewien, czy ma ona powiązanie), solidworks otwiera jednocześnie oryginalną część symetrii, ale także złożenie, w którym znajdują się te dwie części (tj. że niektóre funkcje mają zewnętrzne odniesienia utworzony w tym zespole, (ale nie wiem czy ma jakiś związek).
Mianowicie, mam wiele innych części, które są symetriami i wiele innych części, które mają zewnętrzne odniesienia utworzone w tym złożeniu, ale jest tylko jedna spośród wszystkich, która mi to robi. Więc dlatego nie wiem, czy to jest powiązane...
I to samo, kiedy otwieram plan tej części, otwiera się 3D jej symetrycznej siostry i zespołu.
Wielkie podziękowania dla każdego, kto da mi rozwiązanie!
Witam
Narzędzia > Opcje..., w polu Odnośniki zewnętrzne ustaw opcję "Załaduj dokumenty odniesienia" na parametr inny niż "wszystkie" zgodnie z własnymi potrzebami.
3 polubienia
Rzeczywiście, umieszczając "Brak", już się nie otwierają. Ale to dziwne, bo wszystkie inne moje prace, które są symetriami lub mają zewnętrzne odniesienia, otwierają się same.
Nie ma w tym nic dziwnego. Jeśli był on włączony we wszystkich lub tylko zmodyfikowany, oprogramowanie otwiera konteksty do aktualizacji szablonu podrzędnego.
Chodzi mi o to, że w tym przypadku dlaczego nie otworzyli kontekstów moich innych symetrycznych prac lub tych, które mają zewnętrzne odniesienia, skoro "tylko zmodyfikowane" dotyczyło ich wszystkich.
Oczywiście utwór, o którym mowa, musiał mieć coś innego niż pozostałe, ale nie widzę, co to mogło być.
Zdarza się, że po otwarciu pojawiają się rekonstrukcje modeli. Na przykład, z pamięci, jeśli w zespole występuje jakaś rekonstrukcja, SW uważa, że musi zaktualizować niektóre komponenty (nawet jeśli jest to prosta zmiana wyglądu lub niewielki ruch), co może to wyjaśniać.
Zarządzanie rejestracjami i rekonstrukcjami jest dość dziwne w oprogramowaniu i jest jeszcze bardziej zauważalne w Solidworks PDM, który kończy się plikami proszącymi o zapis, gdy nic się nie zmieniło.
2 polubienia