Chcę zintegrować numer wersji PLM z nazwą moich plików DXF wygenerowanych za pomocą My CAD Tools (eksport blachy).
Tło:
Mam niestandardową właściwość " PLM Review" na moich częściach SOLIDWORKS.
Ta właściwość jest ustawiana na poziomie konfiguracji (zakładka " Configuration Properties" w SOLIDWORKS), a nie na poziomie dokumentu.
Inne właściwości (Przegląd, Referencja klienta, Przetwarzanie itd.) są dobrze zdefiniowane na poziomie dokumentu ("zakładka Custom ") i pojawiają się normalnie w My CAD Tools.
Problem: W oknie dialogowym " Dodaj pole " (reguła nazewnictwa plików) przetestowałem dwie dostępne opcje:
" Wartość własności SOLIDWORKS "
" Wartość własności w dokumentze "
W obu przypadkach lista rozwijana pokazuje wszystkie właściwości dokumentu, ale " PLM Revision" nigdy się nie pojawia, ponieważ jest ustawiona na poziomie konfiguracji.
Moje pytanie: Czy istnieje sposób (ukryta opcja, konkretna składnia, inne pole), aby My CAD Tools pobierał właściwość na poziomie konfiguracji w zasadzie nazewnictwa plików? Wiem, że API SOLIDWORKS pozwala na to natywnie (GetCustomInfoValue("NomConfig", "Propriété")), więc zastanawiam się, czy to faktyczne ograniczenie narzędzia, czy może istnieje jakieś rozwiązanie, którego nie znalazłem.
Nie mam praw do powielania tej właściwości na poziomie dokumentu (zarządzam maską centralnie), więc szukam rozwiązania po stronie My CAD Tools, jeśli to możliwe.
Dla wszystkich narzędzi Visiativ musisz sięgnąć po opcje samego oprogramowania: Następnie w zakładce " Konfiguracja " oraz wybieranie odpowiednich opcji w zależności od konkretnej sprawy:
A " Yes " to odstępstwo jako wybór zarządczy... W zależności od wybranego rodzaju leczenia, często konieczne jest zmodyfikowanie tych ustawień!! Byłoby o wiele wygodniej, gdyby te decyzje mogły pochodzić od zarządcy nieruchomości (udziałów)...
W Twoim przypadku prawdopodobnie właściwość " PLM Revision" nie została zapisana w pliku " properties.txt " (patrz zakładka " property " w hubie MycadTools).
Dziękuję za opinię, ale po sprawdzeniu, czy ta ścieżka nie działa w moim przypadku, nie widzę pliku Item Revision plm w listach.
Teraz mogę znaleźć poprawki PLM, gdy tworzę rysunek i dodaję notatkę, żeby szukać właściwości, tak jak na przechwytie, ale nie mogę znaleźć tego elementu w My CAD Tools.
Widzę też w masce właściwości, że element 3DX PLM Review jest obecny i nie da się go edytować, co jest normalne, bo 3DX nim zarządza.
Mówię o pliku natywnym (zwykle tutaj): C:\ProgramData\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS 20??\lang\english\properties.txt (Zastąpić 20?? rokiem wersji Solidworks) Jeśli " PLM Review" nie znajduje się na tej liście, dodaj ją ręcznie. I wykorzystaj okazję, by dodać wszystkie nieruchomości, które się tam nie pojawiają.
Uwaga: Jeśli to możliwe, zapisz ten plik w nowej współdzielonej lokalizacji (serwerze), pamiętając, aby skierować Solidworks do tej kopii: I mycadtools też (patrz wyżej) Zapobiegnie to nadpisaniu tego pliku w przypadku przywrócenia lub aktualizacji Solidworks.