NARZĘDZIA MYCAD / Właściwości wsadowe lub menedżer projektu

Witam

Jak uzyskać dostęp do właściwości epdm za pomocą właściwości wsadu lub menedżera projektu?

Dziękuję

Ogólnie rzecz biorąc, właściwości EPDM są połączone z plikiem Solidworks: albo połączone z właściwościami pliku, albo połączone z konfiguracjami.

W tych dwóch przypadkach będą one dostępne za pośrednictwem narzędzi Axemble (z drugiej strony, jeśli zarządzasz właściwościami za pomocą narzędzia i EPDM, musisz mieć świadomość, że będzie można je edytować za pomocą narzędzia tylko wtedy, gdy plik SW zostanie rozpakowany).

Jeśli nieruchomość, która Cię interesuje, nie jest powiązana z plikiem SW, być może będziesz musiał zadać sobie pytanie, dlaczego tak się dzieje i ewentualnie zmodyfikować mapy danych EPDM tak, aby właściwość była powiązana z plikiem 3D. (Uwaga: w naszym kraju myślę, że wszystkie nasze zmienne EPDM są połączone z plikami SW, nie bardzo widzę sens posiadania właściwości, która nie jest połączona (i naprawdę nie widzę sensu posiadania właściwości, która nie jest połączona (i ja nawet nie wiem, czy to możliwe))

1 polubienie

NIE, ich tam nie ma

zobacz w załączniku

doc1.pdf

Powinieneś również umieścić widok właściwości SW w swoim pliku pdf: połączony z plikiem i połączony z jedną z konfiguracji, abyśmy mieli widok globalny (nie używając "właściwości wsadowej" nie jestem w 100% pewien, co to oprogramowanie obsługuje lub nie).

Witam

Z myPDMtools, narzędzia myCADtools działają w przechowalni PDM, ale z właściwościami SOLIDWORKS, a nie z atrybutami płyty PDM

Z drugiej strony, istnieje równoważne narzędzie w myPDMtools, narzędzie PDMProperties, które wykorzystuje zmienne kart PDM  i które ma zastosowanie do wszystkich typów plików

https://help.visiativ.com/mypdmtools/2021/fr/PDMProperties.html

Nie ma jednak narzędzia równoważnego ProjectManager do pracy z atrybutami mapy PDM

Philippe