MYCADTOOL tworzenie właściwości niestandardowej ze zmienną globalną

Cze wszystkim.

Chcę mieć możliwość utworzenia właściwości niestandardowej za pomocą dodatków MYCADTOOL , która byłaby ustawiona na zmienną globalną zawartą w moim pliku części.

Czy masz jakieś pojęcie o wykonalności tego pomysłu? Jeśli tak, jakie kroki należy podjąć?

Z góry dziękuję

A. Mendes

Witam

Czy masz przykład nazwy pliku i zmiennej, którą chcesz pobrać.
W przeciwnym razie użyj narzędzia MyCadTools Integration. 
Możesz uzyskać nazwę pliku, którą możesz manipulować, po prostu pod pewnym warunkiem.

Jerome

1 polubienie

Jakiego typu zmienna globalna, w jakiej formie w pliku, za pomocą jakiego narzędzia MYCADTOOL (Samrtproperties?)

Mały konkretny przykład jest często lepszy niż duży bla bla. Im bardziej szczegółowe pytanie, tym bardziej ukierunkowane będą odpowiedzi.

Konkretnie rzecz ujmując, chcę automatycznie utworzyć właściwość Ilość akcesoriów znajdującą się w tym pliku.

Wiedząc, że ten ostatni jest dołączony do zmiennej globalnej obecnej w menedżerze równań.

Z góry dziękuję

Pozdrowienia.

A. Mendes

OS-O201-001-D.SLDPRT

jeśli dobrze zrozumiałem:
- Czy automatycznie dodajesz właściwość do swoich plików (wiersz 26)?
- i dodać wartość do linku do innej właściwości innego pliku?

Jeśli tak, użyj narzędzia do integracji z następującą konfiguracją

Bądź ostrożny, ważne, jeśli źródłem jest zawsze ten sam plik.
Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać plik(i) do aktualizacji i uruchomić narzędzie.

+ wyjaśnienie dotyczące narzędzia: https://help.visiativ.com/mycadtools/2019/en/Integration.html

Jerome

To jest mój problem, każda własność osobista zależy od pliku, w którym jest wpisana.

Tak więc jego adres różni się w zależności od przetwarzanego pliku.

Witam

Proponuję otworzyć bilet na infolinii, ponieważ będzie można go wymienić osobiście z naszymi zespołami. Ponadto będą mogli zdalnie przejąć kontrolę, aby lepiej zrozumieć i odpowiedzieć na Twoją prośbę.

Następnie możesz udzielić odpowiedzi na forum, gdy tylko rozwiązanie zostanie znalezione. Może to pomóc innym użytkownikom.

Pozdrowienia

3 polubienia

Dziękuję jmsavoyat