Nie można wydrukować dokumentu w skali

Cze wszystkim

Zastanawiam się, czy jest jakiś błąd w solidworks, zazwyczaj przed drukowaniem przechodzę do layoutu i proszę o podgląd przed drukowaniem. Ale ostatnio skaluję to do 1:1 i klikam podgląd i nic, nada.

Co robić, od ostatniego losowania minęła wieczność, może zapomniałem o niektórych parametrach, zadaję Ci pytanie co jest nie tak?
err mise en page

Czy to nie format papierowy jest tego przyczyną? :
image
Umieść A4 lub A3 w razie potrzeby, a następnie przejrzyj.

4 polubienia

Witam
Jakie są wymiary HT tego, co chcesz wydrukować?
Widzimy ocenę 84,01 nad oknem układu, więc a priori jest bardzo mała.
W każdym razie nadal musisz umieścić drukarkę, aby zobaczyć podgląd :thinking: :wink:

Witam

Moje wymiary mojej części to 84,01 mm długości x 20 mm grubości, moja drukarka hp deskjet 2800 seriesMogę drukować 215,9 mm x 279,4 mm.

Czy sterowałeś jednostkami w swoim pokoju?
Jeśli zrobisz to tylko z tym kawałkiem, będę patrzył w tym kierunku.
Czy możemy zobaczyć się z Pańskim posłem do Parlamentu Europejskiego?
W przeciwnym razie, jeśli możesz udostępnić swój sldprt, wypróbujemy każdy z nich na własną rękę

Obraz monety. SLDPRT (796.6 KB)
Dzielę się z Wami moim plikiem, jednostki są w mm.

Nie widziałem tego, ale dla mnie trzeba przejść przez rysunek, aby wydrukować w skali 1. Nie musisz drukować z pokoju.

5 polubień

Kładę A4, a następnie klikam na skalę, a następnie podgląd i to nie działa

Jak mówi Sbadenis

Spróbuj, powinno zadziałać

Robię rysunek kartką A4, drukuję go i działa, ale nadal nie rozumiem, wybieram

Skala 1, następnie portret, a następnie klikam podgląd i to nie działa. Pewnie gdzieś wpisuję błąd. Jeśli drukuję bez soli. Parametry pracy
err mise en page

Format A4. SLDDRW (75.8 KB)

Witam @fauteux1959

1. Wybrałeś już odpowiedź jako najlepszą odpowiedź. Poza tym, że twój wybór jest wysoce wątpliwy, ma tendencję do zamykania tematu.
    Zapraszam więc do odznaczenia odpowiedzi w 1. kroku... Następnie, aby wybrać odpowiedź, która naprawdę ci pomoże, gdy problem zostanie rozwiązany :slight_smile:

2. Dla twojego prawdziwego zmartwienia, widzę, że umieściłeś " 1 " w drabinie.
    Jest to jednak wartość procentowa. Zdecydowałeś się więc wydrukować swój rysunek w skali 1%.
    Może powinieneś spróbować na 100%, aby mieć skalę 1/1. Jak myślisz, kiedy?

image

1. Nie wiem, czy Twój obraz jest aktualny. Ale wybrałeś format "listowy" (215,9 x 249,4 mm), a nie format A4. Tam też może być coś do zmiany, prawda?
    image
3 polubienia

Zastanawiam się, jak możemy się upewnić, że wyświetlacz 3D jest w skali 1/1... procent drukarki to tylko stosunek ekranu do arkusza.
=> Najodpowiedniejszym rozwiązaniem jest rysowanie ze współczynnikiem skali 1:1 (dla wszystkich widoków) w formacie zarządzanym przez drukarkę... (A4-A3...)

3 polubienia