Zastanawiam się, czy jest jakiś błąd w solidworks, zazwyczaj przed drukowaniem przechodzę do layoutu i proszę o podgląd przed drukowaniem. Ale ostatnio skaluję to do 1:1 i klikam podgląd i nic, nada.
Co robić, od ostatniego losowania minęła wieczność, może zapomniałem o niektórych parametrach, zadaję Ci pytanie co jest nie tak?
Witam Jakie są wymiary HT tego, co chcesz wydrukować? Widzimy ocenę 84,01 nad oknem układu, więc a priori jest bardzo mała. W każdym razie nadal musisz umieścić drukarkę, aby zobaczyć podgląd
Czy sterowałeś jednostkami w swoim pokoju? Jeśli zrobisz to tylko z tym kawałkiem, będę patrzył w tym kierunku. Czy możemy zobaczyć się z Pańskim posłem do Parlamentu Europejskiego? W przeciwnym razie, jeśli możesz udostępnić swój sldprt, wypróbujemy każdy z nich na własną rękę
Wybrałeś już odpowiedź jako najlepszą odpowiedź. Poza tym, że twój wybór jest wysoce wątpliwy, ma tendencję do zamykania tematu. Zapraszam więc do odznaczenia odpowiedzi w 1. kroku... Następnie, aby wybrać odpowiedź, która naprawdę ci pomoże, gdy problem zostanie rozwiązany
Dla twojego prawdziwego zmartwienia, widzę, że umieściłeś " 1 " w drabinie. Jest to jednak wartość procentowa. Zdecydowałeś się więc wydrukować swój rysunek w skali 1%. Może powinieneś spróbować na 100%, aby mieć skalę 1/1. Jak myślisz, kiedy?
Nie wiem, czy Twój obraz jest aktualny. Ale wybrałeś format "listowy" (215,9 x 249,4 mm), a nie format A4. Tam też może być coś do zmiany, prawda?
Zastanawiam się, jak możemy się upewnić, że wyświetlacz 3D jest w skali 1/1... procent drukarki to tylko stosunek ekranu do arkusza. => Najodpowiedniejszym rozwiązaniem jest rysowanie ze współczynnikiem skali 1:1 (dla wszystkich widoków) w formacie zarządzanym przez drukarkę... (A4-A3...)