Czyszczenie serwera licencji

Witam

posiadamy 7 licencji SW17 zarządzanych przez serwer licencyjny SW.

Zdarza się jednak, że ktoś zwalnia sesję, ale nikt nie może jej odebrać, a osoba, która zwolniła sesję, nadal oficjalnie z niej korzysta.

Więc moje pytanie brzmi, jak mogę zakończyć na poziomie serwera do tej zarezerwowanej sesji. Oczywiście bez zwalniania innych kolegów.

Dziękuję za odpowiedzi

llemaitre powiedział:

Witam, w takim przypadku próbuję zatrzymać serwer licencji i zrestartować go ponownie.

Nie ma to wpływu na innych użytkowników, ponieważ podczas korzystania z SolidWorks nie prosi on o klucz co 2 

Witam

Nie testowane, ale patrz http://solidworks.helpmax.net/fr/administration-des-licences/administrer-des-licences-avec-le-gestionnaire-de-licences-solidnetwork/administration-des-licences-solidnetwork/recuperer-des-licences-client/.

W przeciwnym razie dostępna jest pełna dokumentacja serwera licencji ICI.

Pozdrowienia

Witam i dziękuję za odpowiedzi

Rozwiązanie polegające na ponownym uruchomieniu serwera licencji wydaje mi się dobre, jeśli nie ma to wpływu na innych użytkowników. ale potrzebowałbym małego samouczka lub MO.

Jeśli chodzi o twoją odpowiedź D.ROGER, jest ona również atrakcyjna, ale a priori, musisz przejść przez DOS (jestem wystarczająco dorosły, aby wiedzieć, w porządku), ale nie mogę znaleźć pliku, o którym mowa. Ponadto musisz zamykać licencje indywidualnie według oprogramowania i dodatków, a to może być dużo.

Dziękujemy za wsparcie

Llemaitre powiedział:

Witam

Chcę skonfigurować rozwiązanie w celu ponownego uruchomienia serwera licencji.

Czy można złożyć zamówienie takie jak "nazwa usługi" Net Stop?

Jeśli TAK, jaka jest nazwa usługi licencji PDM?

llemaitre_1 dostałeś mały samouczek?

Z góry dziękuję.