Nazwa pliku z BatchConverter

Cze wszystkim

Używam myCADtools od kilku lat, ale nie mogę znaleźć rozwiązania (jeśli istnieje).

Pracuję na zestawach części blaszanych (głównie wielobryłowych), BatchConverter pozwala mi bardzo łatwo wyodrębnić mieszkanie w DXF. To, z czym mam problem, to sposób nazywania DXF-ów.

Robi to w następujący sposób: "nazwa stanu rozwiniętego" - "nazwa pliku SW".dxf.

Szukałem w opcjach, czy możemy pobrać wartości z SW, ale nie mogę znaleźć tego, czego będę potrzebować (nie znalazłem nawet niestandardowych właściwości).

Ogólnie rzecz biorąc, chciałbym móc powiedzieć mu, aby zrobił: "Nazwa pliku SW" - "nazwa stanu rozwiniętego".dxf. Ale najlepszą rzeczą byłaby możliwość odzyskania nazwy moich części w "liście spawanych części".

Jeśli ktoś ma proste rozwiązanie, jestem za tym.

Dziękuję.

1 polubienie

Spójrz na pomoc, która jest dość jasna, aby zmienić nazwy części, które są w nazwie wygenerowanych plików

https://help.visiativ.com/mycadtools/2020/fr/Ajout-Suppressionderegles.html

Wystarczy przeciągnąć nazwę konfiguracji po nazwie pliku i w razie potrzeby dodać właściwość z nazwą swojej części. Naciskając  +, następnie wartość właściwości dokumentu, do którego się odwołujesz, i wprowadź nazwę właściwości (np. opis).

4 polubienia

Witaj @sbadenis,

Spojrzałem już na pomoc online, to prawda,  że jest dobrze zrobiona.

Szukałem wszędzie, we wszystkich polach i wszystkich liniach, aby zarządzać nazwą pliku, ale nigdzie nie pojawia się nazwa stanu rozłożenia ani nazwa części na liście spawanych części. Szkoda, bo SheetMetalManufacturing, którego używam do robienia, ale rysowania, używa nazw z listy spawanych części!

Testowałem również z nazwą konfiguracji (aktywna lub nie), zmieniając ich nazwy (każdy rozwinięty stan jest dołączony do konfiguracji pochodnej), to nie działa...

Znalazłem właściwość o nazwie "SW-CutListItemName", próbowałem jej użyć w BatchConverter, ale bez powodzenia... Pojawia się pustka.

Będę szukał dalej, czy idę w dobrym kierunku i to tylko problem ze składnią...

Dziękuję

1 polubienie

Cze wszystkim

Podczas moich badań nie udało mi się zrobić tego, co chciałem z BatchConverter...

Szukałem więc gdzie indziej... w trybie ciemnym (dla mnie ;)) makr...

I znalazłem to:

https://www.codestack.net/solidworks-api/document/sheet-metal/export-all-flat-patterns/

To makro jest po prostu świetne, możesz odzyskać materiał ciała, jego grubość... aby utworzyć foldery, w których można zapisywać pliki DXF!

Myślę, że BatchConverter dla DXF się skończył.

2 polubienia

Witaj @a.eriaud,

Możliwe jest odzyskanie wszystkich właściwości obecnych w Twoim ciele.

W tym celu należy wskazać nazwę właściwości w tej sekcji:

Szczerze

1 polubienie

Witaj @fmarchand,

Widziałem tę funkcję, ale pobiera ona tylko informacje z pierwszego artykułu na liście.

W tym miejscu utknął... W tej samej części (wiele brył) w blasze regularnie mamy różne grubości i/lub materiały.

To makro pozwala mi na automatyczne sortowanie według materiału i jego grubości.

Może to idea ewolucji...

Nie kwestionuje to mojego sposobu korzystania z narzędzi MyCadTools (szczególnie tych zorientowanych na blachy i konstrukcje spawane), nadal używam BatchConverter, ale nie dla mojego DXF.

Dziękuję za odpowiedź.

1 polubienie

Witam

Załączam Pana/Panią do prośby o ewolucję w związku z Pańską prośbą:

R&Dmy - Ewolucja #136413

Dodano możliwość eksportowania części, części, części, ciał przy użyciu właściwości części

Otrzymasz powiadomienie, gdy żądanie zostanie rozpatrzone w przyszłej wersji.

Jedynym sposobem, w tej chwili, jest SheetMetalManufacturing, ponieważ możliwe jest odzyskanie właściwości wszystkich ciał.

Szczerze

1 polubienie