Szczegółowe zestawienie komponentów części wstawionych do części

Cze wszystkim

Musiałbym wyprodukować, dla konkretnego zastosowania, szczegółową nomenklaturę części lub ciał wstawionych do części.

Chodzi o to, aby móc wyodrębnić następującą nomenklaturę:

1-brutto

2-osiowe

Jakie rozwiązanie można przewidzieć? wiedząc, że nie mogę przejść przez montaż, ponieważ muszę to wszystko zdeformować !

Z poważaniem.

Mateusz N.

capture_piece.jpg

Witam

Może za pomocą narzędzia "konstrukcja spawana", a stamtąd wyjdzie zestawienie materiałów części spawanej (które uwzględnia bryły części)?

Życzę Ci miłego dnia

Witaj M_Nayard!

Myślę, że mógłbyś przejść przez spawaną konstrukcję, aby uzyskać żądany wykaz materiałów. 

pictures.rar
1 polubienie

Witaj @Rim-b,

Przeszedłem już przez moduł z blachy i konstrukcję spawaną ale bez powodzenia.

Muszę pozostać przy klasycznej konstrukcji , aby mieć maksymalną swobodę w "zdeformowanej" funkcji.

Problem pozostaje złożony, pracuję nad tym tematem od 6 miesięcy, wystarczająco dużo, aby zająć mnie na trochę więcej czasu ;-)!

Miłego dnia.

Mateusz N.

Cześć @HG39 ,

Oto moje badania nad proponowanym przez Ciebie rozwiązaniem, zakreśliłem na czerwono to, co muszę wyodrębnić w nomenklaturze bez przechodzenia przez niestandardowe pp, ponieważ podstawowe komponenty są wyodrębniane z biblioteki.

Miłego dnia.

Mateusz N.

capture_piece_2.jpg

Witam

W Twoim SLDPRT obowiązek posiadania listy spawanych części, a więc konstrukcji spawanej, ponieważ kilka ciał.
W swoim SLDDRW wstaw normalną listę materiałów z opcjami "Szczegółowa lista spawanych części" i "Szczegółowa lista materiałów".

W ten sposób otrzymujesz 
1 - Nazwa zestawu odpowiadająca $prp SLDPRT
1.1 - Nazwa korpusu 1 odpowiadająca $prp korpusu spawanego mechanicznie
1.2 - Nazwa bryły 2 odpowiadająca $prp części wstawionej do SLDPRT 1.

Kolejna rzecz, część 1.2, więc oś jest częścią w części, podczas wstawiania jej musisz powiedzieć jej, aby skopiowała właściwości z listy spawanych części.

Czy to jest to, czego chcesz?

2 polubienia

Witaj @Michael DELACOTE,

Przetestowałem tę zasadę, ale nadal mam $prp problem.

Zamierzam zrobić bardziej zaawansowane testy na ten temat, gdy będę miał trochę więcej czasu i chyba powinienem coś wymyślić.

Z poważaniem.

Mateusz N.