Zestawienie materiałów części wielobryłowych

Cze wszystkim
Drobny problem, z którym spotykam się bardzo często (i który pewnie był już tutaj dyskutowany).

W części wieloobiektowej 1 tworzę kilka brył, w tym pokład A, który będzie musiał zostać ponownie wykorzystany w innych częściach wieloobiektowych projektu.
Zapisuję więc to ciało, a następnie wkładam je w żądane kawałki.
Póki co sprawdza się bardzo dobrze, bo modyfikując pomieszczenie nr 1 zmienia gramofon dla każdego.
Teraz mój problem jest w trakcie kadencji posła do Parlamentu Europejskiego; jeśli chcę utworzyć ogólną tabelę z listą spawanych części mojego zespołu, kończę z tyloma liniami płyty A, ile jest części, w których się znajduje.
Żałuję, że nie mam jednej linii, jeśli ciało jest identyczne.
Czy istnieje rozwiązanie?

Dziękuję

Witam @ronathan
Jest taka opcja

Zaznaczam, że nie wykonuje rozpoznawania geometrycznego, jest oparty na nazwie i właściwości niestandardowej)

3 polubienia

Naprawdę nie rozumiem, jak uzyskujesz dostęp do tej opcji?
Klikam prawym przyciskiem myszy tabelę, ale nie mam tutaj tego menu rozwijanego.

W załączeniu znajduje się małe demo,
BOM dla montażu dwóch części z bryłą pochodną:

Kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie połącz komponenty:

W rezultacie, wyprowadzone ciała mają taką samą numerację pod jednym wierszem w nomenklaturze, którą można przesuwać, aby uzyskać lepszą czytelność:

Próbując teraz zastosować tę samą manipulację do pozostałych dwóch ciał, widzimy, że są one połączone, nie może się to zdarzyć:

W poprzedniej wiadomości zwróciłem uwagę na właściwości i w tym tkwi problem, ciała mają tę samą nazwę:

W związku z tym konieczne jest upewnienie się, że ciała nie mają tych samych właściwości

1 polubienie

Przepraszam za zmiany, nie wiem, czy to strona, czy mój smartfon, wiadomość sama się potwierdza!