Czy w zestawieniu komponentów Solidworks możliwe jest wyświetlenie kilku konfiguracji tej samej części w jednym wierszu?...... kontynuując wyświetlanie wielu wierszy dla wielu konfiguracji innego komponentu.
Przykład:
Zestaw zawiera dwie sztuki o wielu konfiguracjach (śruba CHC i uszczelka drzwi). Śruba CHC pojawi się w kilku długościach, podobnie jak uszczelka drzwi.
W nomenklaturze każda konfiguracja CHC musi występować w różnych wierszach. Z drugiej strony uszczelki drzwi muszą znajdować się pod jedną linią, zawierającą sumę długości.
Obecnie robimy to, ukrywając wiersze zestawienia komponentów lub wykluczając komponenty w 3D. Następnie ręcznie zapisujemy sumę długości. Co nie jest zbyt elegancką metodą pracy...
Mam ten sam problem, pracujemy w "tylko części" mam części, które są obrabiane prosto i które są "skręcane" podczas montażu. Stworzyłem więc funkcję gięcia z innym kątem dla każdej konfiguracji, aby mieć poprawny obraz 3D, ale w części bazowej jest taka sama, więc chcę mieć tylko jedną linię na moim BOM.
Mam też, które są takie same, ale w konfiguracjach o różnych rozmiarach i długościach i chciałbym, aby były widoczne w nomenklaturze.
Nie rozumiem, jak to może być możliwe ani na szczegółach, ani na nie na szczegółach, ale na rozwiązaniu między tymi 2. Ręczne wymuszanie ilości i usuwanie wierszy jest niemożliwe.
tworzą podzespół ze zmienną globalną równą sumie wymiarów długości różnych konfiguracji elementu (w zapytaniu o @sguillaume : uszczelki drzwi)
-najprostszy moim zdaniem- użyj trybu konstrukcji spawanej, aby utworzyć w kontekście różne długości komponentu (w zapytaniu o @sguillaume : uszczelki drzwiowe) i uwzględnić właściwość " długość całkowita " spawanego korpusu we właściwości części, która ma być używana jako Ilość w nomenklaturze.