Cze wszystkim
Na jednym z moich zestawów mam bardzo dziwny błąd. Wprowadziłem wagę moich podzespołów do właściwości niestandardowych, które zmieniają się w zależności od konfiguracji. Gdy zmieniam konfiguracje podzespołów w menedżerze konfiguracji, nie ma problemu, waga zmienia się we właściwościach pliku.
Z drugiej strony, w nomenklaturze asemblera, gdy wstawiam wagę do nowej kolumny, wszędzie podaje mi się wagę konfiguracji. Tak więc wszystkie podzespoły A mają taką samą wagę, chociaż nie mają tej samej konfiguracji i waga powinna się zmienić. Kiedy otwieram podzespół i klikam inną konfigurację, aktualizuje ona zestawienie materiałów i pokazuje mi wszędzie tę samą wagę innej konfiguracji.
Nie jest to cel systemowy, ponieważ zrobiłem test z kostką z 2 konfiguracjami, obie wsunięte w montaż i jej nomenklatura dobrze różnicuje te dwie wagi. Musi być na poziomie podzespołów lub mojego zespołu. Pracowałem nad tymi plikami przez długi czas, więc udało mi się zrobić coś głupiego, sprawdzoną opcję, coś. Opcja Aktualizuj zestawienie komponentów jest zaznaczona we właściwościach pliku na poziomie tabeli.
Naprawdę tego nie widzę.
Dziękuję za twoje oświecenie