Solidworks BOM Zbierz wszystkie części w jednej nazwie

Witam

Mam zespół główny z kilkoma podzespołami i częściami. W typie BOM używam opcji ''Tylko części'', ponieważ muszę mieć większość części z ich niestandardową właściwością. Z drugiej strony są takie części (lub np. odbojnik drzwi), do których nie są mi potrzebne wszystkie  numery części, chciałbym mieć tylko w tym przypadku główną nazwę podzespołu.

Chciałbym więc zachować prawie wszystkie moje nazwy części, ale w przypadku kilku chciałbym je pogrupować razem. W jaki sposób mi zasugerowałeś?

(i nie sądzę, aby rozwiązanie "lista w zakładce" było istotne, gdy nie chcę, aby większość nazw zespołów nie była istotna w mojej nomenklaturze, np. ass001, ass005 itp.)

1 polubienie

W menu konfiguracji kliknij prawym przyciskiem myszy na konfigurację, a następnie właściwość, zaznacz opcję "promuj" lub "ukryj" w zależności od potrzeb ;-)

4 polubienia

Lub wyklucz komponenty/podzbiory, kliknij prawym przyciskiem myszy/właściwość, a następnie wyklucz z zestawienia komponentów

4 polubienia

Rozmawialiśmy o odwrotnym problemie, ale metoda jest taka sama: wyświetlaj komponenty, ale nie razem
 Zobacz też pomoc SW

1 polubienie