Nazwy komponentów, które nie są aktualne w Menedżerze operacji złożenia

Cześć ludzie

Kiedy mam złożenie, otwieram jedną z jego części, na której mam nową nazwę "zapisane jako". Mam odznaczoną opcję "zapisz kopię jako". Po zapisaniu okno w moim pokoju ma nową nazwę.

Kiedy wracam do mojego montażu, część nadal ma swoją starą nazwę!!

Jeśli ponownie otworzę tę część z Menedżera funkcji, pokaże mi się część o nowej nazwie!!

Bez względu na to, jak bardzo staram się zamknąć, ponowne otwarcie niczego nie zmienia: Menedżer funkcji usługi ASM nie jest aktualizowany.

W "wyświetlaczu drzewa" zaznaczyłem "Pokaż nazwy komponentów", ale bez większego efektu na tym manipie.

Jeśli teraz wykonam polecenie "Zamień na" nową część, Menedżer funkcji dobrze się zaktualizuje.

Korzystam z SolidWorks 2013 SP4.0, pracuję poza EPDM.

Jeśli ktoś wie, jak to zrobić...

Z góry dziękuję

Witam

SolidWorks 2013 SP4, pierwszą rzeczą do zrobienia byłaby aktualizacja do SP5...

Po drugie, czy jest to problem z konfiguracją stacji roboczej?

Czy możesz spróbować innej pozycji? Czy odtwarzasz problem?

Jeśli nie masz dostępnej innej stacji roboczej, możesz zresetować konfigurację, zmieniając nazwę rejestru, a wyjaśnię to w innym poście.

Witam

Jeśli zestaw jest otwarty, zwykle dobrze się aktualizuje.

Jeśli jest zamknięty, to normalne, że zatrzymuje pierwszy element.

Część nie została utworzona w złożeniu, następnie zmień nazwę, a następnie manip, aby zmienić nazwę, zapisując jako?

Myślę, że widziałem to już raz, utrzymywał zmianę nazwy na zgromadzeniu...

Międzynarodowe Towarzystwo Współpracy Gospodarczej (OP

Witam

Czy część została zapisana w zespole czy jako plik zewnętrzny po raz pierwszy (przed zapisaniem jako)?

Miałem przypadek, w którym zapisał mój podzespół w folderze innym niż ten z zestawu, a kiedy go otworzyłem, poszedł po zapis jako.... Dziwaczny

Więc co zrobiłem, wymieniłem komponent i wskazałem nowy, a następnie po usunięciu tej paskudnej kopii zapasowej. 

Może nie jest to właściwa obsługa, ale zadziałała.

Więcej informacji...

Wysłałem plik . SLDREG z mojej starej firmy i znowu działa...

Czy masz pojęcie, jaką opcję może zrobić ten rodzaj dowcipu? Jeśli może uniknąć ponownego wprowadzania wszystkich ustawień...

należy przejść do "Opcji systemowych", rozdziału "Lokalizacja pliku", a następnie "Dokumenty odniesienia" i sprawdzić adres(y): jest to miejsce wyszukiwania Solidworks po zakończeniu wszystkich "automatycznych" wyszukiwań odniesień

Następnie zaznacz opcję okna zapisywania pliku: "Zapisz kopię jako" jest zaznaczone? Jeśli tak; Stąd bierze się problem

capture.jpg

Witam

Wczoraj zdarzyło mi się to ponownie. Podczas wznawiania projektu. W kilku przypadkach, gdy część została wymieniona, nazwa się nie zmieniła.

Proste [Ctrl] [Q] rozwiązało problem.

[Ctrl] [Q] = Odbudowa

1 polubienie

Podobnie jak w oryginalnej wiadomości, opcja "zapisz kopię jako" nie jest zaznaczona...

Jeśli chodzi o wymianę podzespołu, nazwa dobrze się aktualizuje, zjawisko występuje tylko wtedy, gdy zarejestruję pod nim część .

I oczywiście robię to nagranie z otwartym montażem za...

W Solidworks przejdź do Narzędzia, Opcja, Odniesienie zewnętrzne i zaznacz pole "Aktualizuj nazwy komponentów po zastąpieniu dokumentów"

2 polubienia

Działa po ponownym uruchomieniu SoidWorks,

Dziękuję bardzo fthomas,

Miłego dnia

Nie ma za co Benoit ;o)

1 polubienie