Nowe wyzwanie projektowe!

Zgadzam się z Tobą, temat nie jest prosty, chodzi o wyrwanie tych kilku włosów, które mi zostały :wink:
Jestem przekonana, że ktoś wpadnie na genialny pomysł, najtrudniejszą częścią będzie z pewnością praca jury!

Witaj @Sylk Sylk,
Tak, możliwe jest złożenie kilku propozycji :slight_smile:

1 polubienie

Tak, nie jest to łatwe, ponieważ logo (nawet jeśli jest używane przypadkowo jako maskotka) to nie to samo co maskotka.

Logo jest pogrubione 2D, a maskotka to tom trzeci 3.

Różnica między nimi polega na porównaniu chleba kanapkowego z kromką tego samego chleba kanapkowego.

Musisz więc wybrać na konkurencję między maskotką sucharką a niekrojonym chlebem kanapkowym.

W przypadku sucharów łatwiej jest stworzyć przedmioty komunikacyjne, takie jak logo.

Zwycięzca będzie musiał mieć piekielnie niezłe biscottos, aby wygrać :mechanical_arm: :muscle:

Dobry do obierania

3 polubienia

Ze swojej strony przede wszystkim zrobiłem logo, bo uważam, że oprócz maskotki potrzebne jest takie.
Może nie zdobędę żadnej nagrody w tym wyzwaniu, ale nieważne, to podstawa.

image
[… OK, wychodzę ->]
Uwaga, właśnie zauważyłem, że możliwe jest zmniejszenie obrazów, klikając je w prawym panelu... Każdego dnia dowiadujemy się więcej...

3 polubienia

Cze wszystkim

Rzeczywiście, definicja słowa "maskotka" jest bardzo szeroka! Może to być tylko symbol lub coś abstrakcyjnego! Maskotka niekoniecznie musi być reprezentacją człowieka lub zwierzęcia...!

1 polubienie

Spróbowałam pierwszej propozycji, nie jest to jednak łatwe...

1 polubienie

Gratulacje @DoubleL ! Bardzo udany jako pierwsza propozycja :slight_smile: Nawet jeśli mój temat rzeczywiście nie jest prosty...

1 polubienie

Cze wszystkim

Aby pomóc Ci w badaniach i uprościć projekty, oto kilka dobrze znanych maskotek, które możesz wziąć jako przykład :wink:

image
image

Powodzenia wszystkim!

Cze wszystkim
Dziękujemy pierwszym uczestnikom za Wasze propozycje! Uważaj jednak, aby nie splagiatować logo Lynkoa...! Celem jest stworzenie maskotki (personifikacji społeczności), a nie logo :thinking:

Nowy pomysł na maskotkę :slight_smile:

1 polubienie

Jeśli dobrze zrozumiałem, maskotka musi być wykonana pod SW lub Catia. Geometria w tym przypadku powinna być raczej prosta. Nie znam Catii, ale w SW wszystkie te przykłady są niewykonalne lub wymagają nierozsądnego czasu modelowania.
Z doświadczenia wynika, że aby uzyskać dobre wyniki, tego rodzaju wyzwanie musi być wykonane w dwóch fazach. Bycie dobrym artystą i jednoczesna znajomość SW to rzadkość.

1 polubienie

Cóż, vi!

Dlatego poprosiliśmy o wyjaśnienia. w naszych interakcjach z @DoubleL

Dla mnie, który nie korzysta z modelera NURBS, jest to mission impossible, chyba że robię coś brzydkiego.

Ponadto nie wolno jej upłciowić, aby nie ściągnąć na siebie gniewu zeekologiczno-pseudofeministycznej. Rozwiązaniem jest więc stworzenie anioła, ponieważ nie znamy jego płci.

@soring wtedy nie doceniasz siebie :sunglasses:

1 polubienie

Sugeruję, aby nasza maskotka miała imię CADix, jeśli ma aksamitne oczy

1 polubienie

@Zozo_mp tak, etykieta CADx

@Zozo_mp , @Sylk Kocham Cię, nie można pokonać na imię maskotki, myślę!
@Coralie szybkie pytanie, mam nadzieję, że maskotka zostanie wykonana na przyszłych wydarzeniach myCAD? Chcę zrobić za dużo zdjęcia z etykietą CADx!!
Jako iluzjonista czasami się przebieram (klaun, pirat, Święty Mikołaj, gdy prawdziwy nie jest dostępny), więc jeśli muszę, trzymam się :rofl: tego (z drugiej strony zajmie to duży rozmiar...)

Oczywiście , że @DoubleL !! Maskotka naturalnej wielkości to marzenie! Będzie miała okazję towarzyszyć nam zewsząd :wink:

Witam @Coralie
Czy mamy możliwość edycji naszego udziału po jego przesłaniu?
Na przykład, jeśli opublikuję plik sldprt, czy mogę wrócić później, aby dodać wersje, zmienić opis lub zaktualizować plik sldprt?

Witaj @Sylk ,

Tak, jak najbardziej, istnieje możliwość modyfikacji Twojej propozycji! Nie wahaj się napisać do mnie, jeśli Ci się nie uda :wink:

1 polubienie

Nie mam go dla siebie, więc pomyśl, że nie będę się męczył z tą odrobiną, którą mam,
Zostawiam swoje miejsce odpowiedniemu mózgowi!!
I nie jestem przesądny, to pech!!