Zgadzam się z Tobą, temat nie jest prosty, chodzi o wyrwanie tych kilku włosów, które mi zostały
Jestem przekonana, że ktoś wpadnie na genialny pomysł, najtrudniejszą częścią będzie z pewnością praca jury!
Tak, nie jest to łatwe, ponieważ logo (nawet jeśli jest używane przypadkowo jako maskotka) to nie to samo co maskotka.
Logo jest pogrubione 2D, a maskotka to tom trzeci 3.
Różnica między nimi polega na porównaniu chleba kanapkowego z kromką tego samego chleba kanapkowego.
Musisz więc wybrać na konkurencję między maskotką sucharką a niekrojonym chlebem kanapkowym.
W przypadku sucharów łatwiej jest stworzyć przedmioty komunikacyjne, takie jak logo.
Zwycięzca będzie musiał mieć piekielnie niezłe biscottos, aby wygrać
Dobry do obierania
Ze swojej strony przede wszystkim zrobiłem logo, bo uważam, że oprócz maskotki potrzebne jest takie.
Może nie zdobędę żadnej nagrody w tym wyzwaniu, ale nieważne, to podstawa.
[… OK, wychodzę ->]
Uwaga, właśnie zauważyłem, że możliwe jest zmniejszenie obrazów, klikając je w prawym panelu... Każdego dnia dowiadujemy się więcej...
Cze wszystkim
Rzeczywiście, definicja słowa "maskotka" jest bardzo szeroka! Może to być tylko symbol lub coś abstrakcyjnego! Maskotka niekoniecznie musi być reprezentacją człowieka lub zwierzęcia...!
Spróbowałam pierwszej propozycji, nie jest to jednak łatwe...
Gratulacje @DoubleL ! Bardzo udany jako pierwsza propozycja Nawet jeśli mój temat rzeczywiście nie jest prosty...
Cze wszystkim
Aby pomóc Ci w badaniach i uprościć projekty, oto kilka dobrze znanych maskotek, które możesz wziąć jako przykład

Powodzenia wszystkim!
Cze wszystkim
Dziękujemy pierwszym uczestnikom za Wasze propozycje! Uważaj jednak, aby nie splagiatować logo Lynkoa...! Celem jest stworzenie maskotki (personifikacji społeczności), a nie logo
Jeśli dobrze zrozumiałem, maskotka musi być wykonana pod SW lub Catia. Geometria w tym przypadku powinna być raczej prosta. Nie znam Catii, ale w SW wszystkie te przykłady są niewykonalne lub wymagają nierozsądnego czasu modelowania.
Z doświadczenia wynika, że aby uzyskać dobre wyniki, tego rodzaju wyzwanie musi być wykonane w dwóch fazach. Bycie dobrym artystą i jednoczesna znajomość SW to rzadkość.
Cóż, vi!
Dlatego poprosiliśmy o wyjaśnienia. w naszych interakcjach z @DoubleL
Dla mnie, który nie korzysta z modelera NURBS, jest to mission impossible, chyba że robię coś brzydkiego.
Ponadto nie wolno jej upłciowić, aby nie ściągnąć na siebie gniewu zeekologiczno-pseudofeministycznej. Rozwiązaniem jest więc stworzenie anioła, ponieważ nie znamy jego płci.
@soring wtedy nie doceniasz siebie
Sugeruję, aby nasza maskotka miała imię CADix, jeśli ma aksamitne oczy
@Zozo_mp , @Sylk Kocham Cię, nie można pokonać na imię maskotki, myślę!
@Coralie szybkie pytanie, mam nadzieję, że maskotka zostanie wykonana na przyszłych wydarzeniach myCAD? Chcę zrobić za dużo zdjęcia z etykietą CADx!!
Jako iluzjonista czasami się przebieram (klaun, pirat, Święty Mikołaj, gdy prawdziwy nie jest dostępny), więc jeśli muszę, trzymam się tego (z drugiej strony zajmie to duży rozmiar...)
Oczywiście , że @DoubleL !! Maskotka naturalnej wielkości to marzenie! Będzie miała okazję towarzyszyć nam zewsząd
Witam @Coralie
Czy mamy możliwość edycji naszego udziału po jego przesłaniu?
Na przykład, jeśli opublikuję plik sldprt, czy mogę wrócić później, aby dodać wersje, zmienić opis lub zaktualizować plik sldprt?
Witaj @Sylk ,
Tak, jak najbardziej, istnieje możliwość modyfikacji Twojej propozycji! Nie wahaj się napisać do mnie, jeśli Ci się nie uda
Nie mam go dla siebie, więc pomyśl, że nie będę się męczył z tą odrobiną, którą mam,
Zostawiam swoje miejsce odpowiedniemu mózgowi!!
I nie jestem przesądny, to pech!!