Nowe forum CAD: przetestuj je i podziel się z nami swoją opinią!

Cze wszystkim!

Jest nam niezmiernie miło ogłosić uruchomienie tego nowego forum CAD! :partying_face:
Bardziej intuicyjne, wydajniejsze, natychmiastowe wymiany... Wszystko, czego potrzebujesz, aby lepiej pracować na Lynkoa!

Kilka wyjaśnień w związku z uruchomieniem tego nowego forum i Waszymi opiniami:

• To nowe forum otwiera się niezależnie od strony Lynkoa : otwiera się nowa zakładka, która daje dostęp do forum. Aby zachować witrynę, zaleca się zachowanie 2 zakładek, aby móc żonglować między różnymi usługami platformy. Jeśli kiedykolwiek zamkniesz kartę witryny Lynkoa, będziesz musiał ją później ponownie otworzyć.

:exclamation:Dla informacji: przycisk umożliwiający powrót do strony Lynkoa z forum zostanie zainstalowany bardzo szybko, aby uniknąć tych przyjść i odejść

• Aby przekazać nam swoją opinię i ulepszenia, możesz utworzyć pytanie i skategoryzować je jako "Opinie", aby wszystkie były wymienione w jednym miejscu.

Dam Ci nowe wskazówki na forum w miarę korzystania z niego :slight_smile:
Życzymy miłego testu na forum!
Coralie

11 polubień

Strona wygląda obiecująco, nawet jeśli byliśmy świadkami również pierwszej awarii około godziny 10:30, z brakiem możliwości chwilowego połączenia.
Co do reszty, zobaczymy, jak go używasz, ale jest to o wiele bardziej frustrujące niż poprzedni interfejs. :slightly_smiling_face:

3 polubienia

Witaj @sbadenis,
Tak, przepraszamy za tę awarię, platforma musiała zostać ponownie uruchomiona zgodnie ze zmianami, które musiały zostać wprowadzone! Cieszę się, że podoba Ci się ten interfejs! Zmiany będą teraz szybsze do wprowadzenia :slight_smile:

Z mojej strony forum jest niezwykle długie do załadowania, bez względu na to gdzie kliknę, z chrome czy firefox

1 polubienie

@II1, my też mamy te spowolnienia po naszej stronie, pracujemy nad tym, aby temu zaradzić!

1 polubienie

Witam
Podobny. Pierwsze duże rozczarowanie; Strona pedałuje, mieląc w kaszy manny...
Obawiam się, że nie będę w stanie docenić pozytywnych aspektów forum, dopóki ten problem nie zostanie rozwiązany.

PS: przynajmniej wysyłanie odpowiedzi jest znacznie bardziej responsywne niż wcześniej.
PS2: cóż, z drugiej strony mam komunikat o błędzie, który zaczyna mi się podobać, gdy zapisuję zmiany w wiadomości lub profilu: Metoda 405 niedozwolona
Nie wiem, czy to ograniczenie, które uniemożliwia nam publikowanie lub modyfikowanie, czy nie wiem co więcej niż raz na XX minut...

1 polubienie

Tak samo uważam, że jest to naprawdę miłe, więc patrzę na to smartfonem i stamtąd wydaje mi się trochę dziwne, że pojawia się awatar ostatniej osoby, która odpowiada. Chyba, że się mylę... Właśnie sprawdziłem i to wszystko... Pojawia się awatar ostatniego redaktora, a nie tego, który opublikował

1 polubienie

Mamy kilka małych problemów z ustawieniami, tak, jest bardzo wolny, 17 sekund na otwarcie posta. Zespoły techniczne są na miejscu.

1 polubienie

Witam
Pierwszego dnia korzystania z nowego forum mieliśmy pewne problemy z konfiguracją. Przepraszamy za wszelkie niedogodności.
Sfinalizowaliśmy ustawienia i spowolnienie zniknęło, nawigacja jest płynna :slight_smile:
Dziękujemy za Twoją opinię!

3 polubienia

Witam. Dziękujemy za poprawienie problemów z powolnością.
Mogę się jednak zalogować tylko z telefonu. Od komputera mam błędy 404 i 403. Które utrzymują się, próbując ponownie załadować stronę główną, przez kilka minut lub godzin, jakby próbując mnie zalogować, zbanowały mój adres IP na chwilę...
Kiedy ten czas się skończy, mogę ponownie uzyskać dostęp do recepcji, ale jeśli spróbuję się zalogować, znowu...

Witaj @Sylk,
Przepraszamy za te zachowania. Aby zrozumieć, czy mógłbyś podać mi swój adres IP w PM?
Miłego dnia.

1 polubienie

Cze wszystkim

co moim zdaniem jest naprawdę dobre; Chodzi o to, że możesz teraz usunąć wiadomość, ale jeszcze tego nie próbowałem :upside_down_face:

1 polubienie

Witam wszystkich i gratuluję nowego forum.

Wyobrażam sobie, że problemy związane z powolnością i dostępnością zostaną wkrótce rozwiązane.
Ogólnie interfejs jest ciekawy, jedynym minusem dla mnie jest tryb ciemny. Nie wydaje mi się to zbyt czytelne, a kontrast między czarnym tłem a białą ramką nie jest świetny. Na razie pozostaję w trybie czystym, trochę z żalem.

Witaj Joris,
Co zaskakujące, domyślnie musisz być w trybie " ciemnym "; Aby to zmienić, po prostu przejdź do swojego profilu, w sekcji " preferencje ", a następnie " interfejs " i zmodyfikuj schemat kolorów, jak pokazano na obrazku :slight_smile:

W historii zgubiłem obrazek mojego awatara na forum, ale nie na Lynkoa, powód (za mało pikseli, za dużo pikseli...)? Jak go ponownie zintegrować?

1 polubienie

Góra zbyt dobra.
Niech moc będzie z tobą

1 polubienie

Witaj Coralie,

Wróciłem do mojego trybu cad light (domyślnie), ponieważ uważam, że tryby ciemny i WCAG Dark nie są zbyt czytelne, jak na poniższym zrzucie ekranu

2 polubienia

Witaj @sbadenis,
Cholera, poruszam ten problem! Zwykle, jeśli masz go od Lynkoa, powinieneś go mieć na forum, ponieważ Twój profil zależy od Lynkoa! Będę Cię informować na bieżąco!

1 polubienie

Myślę, że jest też błąd, podczas odświeżania strony w trybie ciemnym, 1. wiadomość, która się pojawia, ma czarne tło i po 5 jeśli sama wraca do białego, podobnie jak reszta wiadomości na stronie

1 polubienie

O tak, rzeczywiście... Zgłaszam błąd, dzięki za informacje @joris !

1 polubienie