Jeśli chodzi o twojego awatara, ten problem zostanie wkrótce rozwiązany, przy następnym połączeniu zostanie przywrócony
Kolejną rzeczą dotyczącą punktów jest to, że zaskakujące jest ograniczanie punktów XP do poprawnych odpowiedzi, a nie do pytań.
Ponadto pytanie = 50XP, podczas gdy poprawna odpowiedź = 100XP (i ograniczenie do 10 poprawnych odpowiedzi miesięcznie - 1000 XP)
Ze swojej strony zachęcamy bardziej do zadawania pytań niż do odpowiadania na nie, postępując w ten sposób.
2 pytania = 1 poprawna odpowiedź, aby uzyskać postęp w punkcie XP, lepiej zadać dużo pytań, a następnie sprawić, by trwało to z wieloma odpowiedziami, takimi jak na naszych odpowiedziach możemy mieć jedno lub więcej polubień i punktów XP (20XP/polubienia).
Obawiam się, że przy tak małej różnicy między pytaniami a odpowiedziami jakość się pogorszy.
Dobry wieczór
Nie jestem tak entuzjastycznie nastawiony jak niektórzy. To nowe forum wydaje mi się bardzo nieprzyjazne. Dla mnie forum to przede wszystkim zadawanie pytań, gdy przeciwności losu zmuszają nas do pokory i proszenia o pomoc. Również duży przycisk "Zadaj pytanie" u góry pierwszej strony wydaje mi się niezbędny. Ten duży przycisk powinien otworzyć interfejs podobny do wiadomości e-mail ze spinaczem do papieru, aby dodać załączniki. Klasyka bez oryginalności, równie sztuczna, co nie na miejscu. Nic z tych rzeczy. Odpowiedziałem na pytanie od kogoś, nie wiedząc, kiedy moja odpowiedź została opublikowana, a nawet czy w ogóle została opublikowana.
Podobnie zadałem pytanie, ale nie ma przycisku "wyślij". Mam wrażenie, że została wydana, ale jak to możliwe, nie zrobiłem nic konkretnie dla niej.
Podobnie, jak wysłać tę wiadomość? Czy przycisk odpowiedzi powinien być rozumiany jako "wyślij"?
Jeś li chodzi o pomoc i "wycieczki z przewodnikiem", to wszystko jest nieaktywne...
Przedstawiona intuicyjność musi być dla mnie trochę za duża, nie mam odpowiednich okularów
Witaj Pierre,
Przykro mi, że nowe forum Cię nie satysfakcjonuje; Zadbaliśmy jednak o to, abyś znalazł wszystkie funkcje starego forum: duże zmiany zostały wprowadzone, zwłaszcza pod względem wydajności strony: optymalizacja, szybkość...
Aby odpowiedzieć na różne punkty:
- Przycisk " utwórz pytanie " znajdziesz u góry strony głównej:
- Ponadto otwiera się interfejs, gdy chcesz utworzyć pytanie lub opublikować odpowiedź, z możliwością dodania załączników w następujący sposób:
- Ponadto forum jest natychmiastowe, Twoja odpowiedź zawsze będzie automatycznie umieszczana po odpowiedziach Twoich kolegów. I mogę potwierdzić, że przycisk " odpowiedzi " odpowiada " wyślij ", ponieważ rzeczywiście odpowiadasz, z definicji, na pytanie.
Mam nadzieję, że pogodziłem Was z tym nowym forum, które niestety, mam na myśli, nie może zadowolić 95 000 użytkowników...! Dokładamy wszelkich starań, aby w jak największym stopniu spełnić Twoje oczekiwania, a Twoja opinia jest oczywiście zawsze mile widziana.
Miłego dnia
Coralie
Witam @tous
Coralie, po mojej stronie mam tę rękę, która uniemożliwia mi dostęp do przycisków, a mimo to zaakceptowałem pliki cookie,
Witajcie @Lynkoa15 i @ac_cobra_427,
Nawet jeśli zaakceptowałeś pliki cookie, musimy pozostawić przycisk, abyś mógł w każdej chwili zarządzać swoją zgodą.
Podnieśliśmy go nieco na stronie, aby nie ukrywał już przycisków na smartfonach.
Miłego dnia
Nie mam nic przeciwko temu, dziękuję bardzo
Nowy, bardzo ładny interfejs, z drugiej strony nie ma już powiadomień, gdy osoby, które obserwujesz, publikują pytanie lub odpowiedź na forum
Byłem zaskoczony projektem, ale w końcu znalazłem moje maleństwa.
Właśnie odkryłem małą linię, która wskazuje ostatnią wizytę, przycisk " Nowy " ze wskazaniem liczby nowych tematów.
Jeśli chodzi o wady, uważam, że pola ograniczające tematy są zbyt duże (wokół tekstu jest dużo zmarnowanej przestrzeni: patrz czerwony obszar na zrzucie ekranu poniżej), w wyniku czego kilka tematów jest wyświetlanych jednocześnie.
Zapowiedź początku pytania jest dobra, ale dlaczego tekst " czytaj więcej " czasami znajduje się okrakiem, czasami w 4 wierszu?
Również możliwość powiększenia obrazu poprzez kliknięcie na niego i zachowanie jakości.
Z drugiej strony szkoda, że musisz iść i znaleźć przycisk do edycji wiadomości w 3 punktach.
O ile ograniczenie liczby odpowiedzi otrzymujących PD ma sens, aby uniknąć nadużycia, o tyle ograniczanie liczby rozwiązań dostarczanych przez otrzymywanie PD nie ma sensu. Jeśli odpowiedzią jest rozwiązanie, wybrane przez autora pytania, musi ono zostać nagrodzone, niezależnie od tego, czy jest to pierwszy, czy 150. dzień miesiąca. W przeciwnym razie możemy ulec pokusie, aby poczekać do końca miesiąca, aby przynieść nasze rozwiązanie, tylko po to, aby zresetować limit i zdobyć xp.
Krótko mówiąc, liczba odpowiedzi; Nie mam nic przeciwko temu. Limit rozwiązań; przeciw.
Ze swojej strony staram się pozostać zalogowanym i że forum pozostaje dostępne przez ponad 5 minut na komputerze. Udało mi się porozmawiać z zespołem o tym problemie, który oczywiście i dziwnie jest jedyną osobą, która ma
Korzystam z tej okazji, aby zwrócić uwagę na historyczny błąd, który nadal jest obecny; dostarczanie forum w języku angielskim przy każdym logowaniu. (Zapisując ustawienie ze smartfona, błąd wydaje się być rozwiązany (edycja: ach, w końcu nie...))
Witam @eliott_metra
Gdyby ten przycisk "ręczny" mógł migrować do paska menu, byłby znacznie mniej inwazyjny (żeby nie powiedzieć inwazyjny) niż nałożony na interfejs. Dziękuję.
PS: Bardziej podobało mi się logo Lynkoa niż nowy myCAD
Witaj Coralie,
W moim przypadku nie ma problemu "powolnego rozruchu". Jeszcze nie rozwinąłem nowego forum. Ale w każdym razie wydaje mi się ładniejszy i bardziej responsywny.
Pozdrowienia
Nie do końca zrozumiałem jeszcze niuans między " Odpowiedz na tę wiadomość " a " Odpowiedz na ten temat "...
między Lynkoa.com a Forum.lynkoa.com jest jeszcze kilku szarlatanów (z młodości?), ...
I Strona: " Najlepszą odpowiedź wybrał na pytanie " ...
Będziesz musiał też wybrać logo: jednego dnia jest to " Lynkoa ", następnego " MyCad "...
Wolałbym przycisk " Wstecz " na stałym banerze (u góry) niż klikanie logo.
Czy emotikony " Klaskanie " i " Konfetti" są naprawdę potrzebne (tak! nieśmiały stary ... i zrzędliwy)
Ale podoba mi się:
Dodawanie obrazów w treściach wiadomości jest znacznie prostsze. (Być może brakuje ram zapewniających czytelność?)
Dynamiczny podgląd podczas pisania.
Kategorie (zasługują na to, aby być bardziej wyeksponowane)
Moduł sprawdzania pisowni i gramatyki
Pozdrowienia.
Witaj @DoubleL , niestety jeszcze nie... Ponieważ subskrypcja jest specyficzna dla Lynkoa, ale jest to część punktów ulepszeń!
Cze wszystkim
Dziękujemy za komentarze, które są brane pod uwagę i badane w celu ulepszenia witryny. Rzeczywiście, forum tak bogate i kompletne jak Lynkoa nie jest łatwe do zmiany z dnia na dzień.
Wreszcie, jak widać, nowe funkcje, o których tak wiele opowiedzieliśmy, są wdrażane i zostaną oficjalnie ogłoszone jutro! Dzięki temu masz dostęp do tych nowych funkcji w wersji zapoznawczej! Więcej wyjaśnień jutro...
Dzień dobry wszystkim,
Różnica między odpowiedzią na temat a odpowiedzią na wiadomość polega na tym, że pierwsza osoba odpowiada na pierwotne pytanie, a druga odpowiada bezpośrednio na twoją odpowiedź, tak jak ja to robię tutaj. W tym drugim przypadku Twój awatar będzie widoczny po prawej stronie w mojej odpowiedzi.
Stąd moja propozycja w innym temacie, dotycząca zagnieżdżania pod-odpowiedzi