Przejrzyj chmurę

Witam wszystkich,

Szybkie i łatwe pytanie: Kto korzysta z funkcji "Review Cloud" w planach produkcyjnych?

Dziękuję!

3 polubienia

Dlaczego tak się dzieje ze mną?

1 polubienie

Witam

To samo zdarza się mnie, gdy wprowadzam modyfikacje do fantastycznych planów.

Cdt

Joss

3 polubienia

Pozwala mi to pokazać modyfikacje, które nie są łatwe do zauważenia.

2 polubienia

Ok idealnie, może w tym przypadku też zacznę ;)

Mam klienta (offshore oil), który ich używa (na razie w AutoCAD).

Jedynym problemem jest wiedza, co zawrzeć w chmurze...

1 polubienie

Czytelnik planu skupi się tylko na informacjach w chmurze, jeśli zapomnę zakreślić jakąś informację to jest przejebane... Mogę też wskazać "Revision cloud only for information" w tym przypadku nie wyciska już zbyt wiele, a przynajmniej nie pomaga tak bardzo jak wcześniej.

Wszystko zależy od planu na A4 z 5 - 6 bokami, zmodyfikować dlaczego nie. Na A0 może to jeszcze bardziej przeciąża arkusz? Nie wiem, co jest lepsze.

Może uda nam się zmienić wszystkie zmodyfikowane części i dziwactwa/ogłoszenia na czerwone?

2 polubienia

Umieszczenie go na czerwono lub otoczenie chmurą jest takie samo.

Miałem ujęcia, w których chmura otaczała cały obszar graficzny...

W naszym przypadku plan przechodzi przez "komitet czytający" przed emisją, więc gdy następuje modyfikacja, jest dość zlokalizowany (ogólnie...)

1 polubienie

W każdym razie, gdy plan jest modyfikowany, zapisywana jest na nim inna wskazówka.

Chmura służy do szybszego porównywania 2 rysunków.

Jeśli pierwszy plan jest dobrze zasymilowany (na przykład witryna, która przeszła kilka modyfikacji w ciągu 3-4 miesięcy), wystarczy rzut oka na chmury, aby zaoszczędzić czas.

4 polubienia

Witam

Nie znałem tej funkcji, ale rzeczywiście jest interesująca.

Zwiększamy indeks wersji za pomocą tekstu, który jest tak wyraźny, jak to tylko możliwe, zgodnie z następującymi liniami:

"4 x M12 STAJE SIĘ 4 X M16"

Dodajemy gwiazdkę do kursów, które się zmieniły, ale chmura jest o wiele bardziej praktyczna wizualnie.

1 polubienie

Z mojej strony wersje mogą zawierać kilkadziesiąt zmian.

Nie mógłbym ich wszystkich wymienić.

W każdym razie dziękuję za opinię, jest idealny!