Witam wszystkich,
Szybkie i łatwe pytanie: Kto korzysta z funkcji "Review Cloud" w planach produkcyjnych?
Dziękuję!
Witam wszystkich,
Szybkie i łatwe pytanie: Kto korzysta z funkcji "Review Cloud" w planach produkcyjnych?
Dziękuję!
Dlaczego tak się dzieje ze mną?
Witam
To samo zdarza się mnie, gdy wprowadzam modyfikacje do fantastycznych planów.
Cdt
Joss
Pozwala mi to pokazać modyfikacje, które nie są łatwe do zauważenia.
Ok idealnie, może w tym przypadku też zacznę ;)
Mam klienta (offshore oil), który ich używa (na razie w AutoCAD).
Jedynym problemem jest wiedza, co zawrzeć w chmurze...
Czytelnik planu skupi się tylko na informacjach w chmurze, jeśli zapomnę zakreślić jakąś informację to jest przejebane... Mogę też wskazać "Revision cloud only for information" w tym przypadku nie wyciska już zbyt wiele, a przynajmniej nie pomaga tak bardzo jak wcześniej.
Wszystko zależy od planu na A4 z 5 - 6 bokami, zmodyfikować dlaczego nie. Na A0 może to jeszcze bardziej przeciąża arkusz? Nie wiem, co jest lepsze.
Może uda nam się zmienić wszystkie zmodyfikowane części i dziwactwa/ogłoszenia na czerwone?
Umieszczenie go na czerwono lub otoczenie chmurą jest takie samo.
Miałem ujęcia, w których chmura otaczała cały obszar graficzny...
W naszym przypadku plan przechodzi przez "komitet czytający" przed emisją, więc gdy następuje modyfikacja, jest dość zlokalizowany (ogólnie...)
W każdym razie, gdy plan jest modyfikowany, zapisywana jest na nim inna wskazówka.
Chmura służy do szybszego porównywania 2 rysunków.
Jeśli pierwszy plan jest dobrze zasymilowany (na przykład witryna, która przeszła kilka modyfikacji w ciągu 3-4 miesięcy), wystarczy rzut oka na chmury, aby zaoszczędzić czas.
Witam
Nie znałem tej funkcji, ale rzeczywiście jest interesująca.
Zwiększamy indeks wersji za pomocą tekstu, który jest tak wyraźny, jak to tylko możliwe, zgodnie z następującymi liniami:
"4 x M12 STAJE SIĘ 4 X M16"
Dodajemy gwiazdkę do kursów, które się zmieniły, ale chmura jest o wiele bardziej praktyczna wizualnie.
Z mojej strony wersje mogą zawierać kilkadziesiąt zmian.
Nie mógłbym ich wszystkich wymienić.
W każdym razie dziękuję za opinię, jest idealny!