Szukam sposobu na ograniczenie pociągnięcia (lub innego) szkicu, który został utworzony na powierzchni w stosunku do krawędzi elementu.
Kiedy rzutuję geometrię (lub krawędź mojej części), mogę ograniczyć nią mój szkic, ale problem polega na tym, że rzutowana geometria jest częścią szkicu, a kiedy chcę wykonać wyciągnięcie mojego szkicu, rzutowane linie robią bałagan...
Jeśli wiesz, jak wykorzystać krawędzie elementu do ograniczenia szkicu bez konieczności ich rzutowania, pomóż mi.
Możliwe jest przekształcenie elementów, a następnie należy je wybrać i po lewej stronie zaznaczyć "do budowy" i te krawędzie nie będą już stanowiły problemu, w przeciwnym razie możliwe jest umieszczenie wymiarów między krawędzią części 3D a szkicem.
Możliwe jest również wiązanie elementów szkicu bez rzutowania krzywych. Jednak, aby mieć dostęp do wyboru elementów znajdujących się poza szkicem, należy aktywować odpowiednie ustawienie na pasku wyboru ("Przynajmniej w obrabianym przedmiocie" zamiast "Tylko w aktywnym szkicu").