Witaj drużynie,
Oto jest, w moim bardzo starym pliku z 2008 roku, mogłem kliknąć folder prawym przyciskiem myszy i miałem dostęp do zakładki " Dostosuj ", w której mogłem zobaczyć tabelę właściwości mojego pokoju bez jej otwierania.
Jak to odzyskać, jeśli to możliwe.
Niech Moc będzie z tobą
Witam
Z tego, co zrozumiałem po szybkim wyszukiwaniu, był dostępny tylko w Solidworks Explorer od niektórych wersji.
SW prawdopodobnie zmienił sposób uzyskiwania dostępu do osobistych właściwości plików, więc Windows na pewno nie ma dostępu (fakt, że przechodzi przez API menedżera dokumentów, wydaje mi się to potwierdzać, w przeciwnym razie moglibyśmy uzyskać do niego znacznie łatwiejszy dostęp za pomocą "prostego" VBA).
Witam
Istnieje prawdopodobieństwo, że odpowiada to sytuacji, gdy oprogramowanie szyfruje pliki Solidworks. Wcześniej był to rodzaj zipa, a zawartość plików była dostępna za pomocą narzędzi takich jak na przykład 7zip.
Było to dość praktyczne, ponieważ można było na przykład: modyfikować odniesienia na zespole lub na przykład w MEP. Usuń historię projektu, aby zapisać rozmiar pliku...