Właśnie zainstalowałem SP5.0, nadal nie działa, w rzeczywistości zdałem sobie sprawę, że problem był ogólny, w każdym polu, w którym wprowadzasz wymiar, nie możesz wykonać operacji. Witaj depresja...
Sprawdź, czy zainstalowałeś 3072630Microsoft KB z usługi Windows Update, w następujący sposób:
1. Aby otworzyć usługę Windows Update, kliknij przycisk Start . W polu wyszukiwania wpisz Aktualizacja, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Windows Update.
2. W lewym okienku kliknij Wyświetl historię aktualizacji.
Jeśli tak, odinstaluj go, postępując zgodnie z tym samouczkiem:
W tym czasie dla mnie jest to znany problem, który nie ma rozwiązania, gdy Office 2013 (lub nowszy?) jest zainstalowany ze starszą wersją SolidWorks (przed 2013 rokiem).
SPR #: 714468
Podsumowanie: Operacje matematyczne w wyskakującym polu wymiarowania odległości nie rozwiązują się po zainstalowaniu pakietu Office 2013
Witam, po przeczytaniu Waszych odpowiedzi i konsultacji z infolinią udało mi się rozwiązać mój problem.
To .PL miał właściwe wytłumaczenie, z drugiej strony lekarstwo może być różne, zwłaszcza bez wpisywania do rejestru.
-Odinstaluj KB3072630, za pomocą panelu konfiguracji, aktualizacji systemu Windows, zainstalowanych aktualizacji (w lewym dolnym rogu), wyszukaj KB3072630 w polu wyszukiwania (w prawym górnym rogu), a następnie odinstaluj.
- Napraw instalację, za pomocą panelu konfiguracyjnego, programów i funkcji, zmodyfikuj, napraw instalację.
-Restart
-Zainstaluj ponownie KB3072630, za pomocą panelu konfiguracyjnego, aktualizacji systemu Windows, aktualizacji dostępnych na komputerze (oferuje 3072630 KB).
-Zrestartowałem (nie jestem pewien, czy to konieczne).