Operacja, wycena i ograniczenie

Witam

Po awarii dysku zostałem ponownie zainstalowany w solidworks 2012.

Ponieważ Nie można wykonać operacji (+,-,x) w wymiarze wiązania w celu modyfikacji wymiaru lub w oknie "modyfikuj" w wymiarze szkicu.

Próbowałem usunąć mm, ale nie działa to lepiej

Czy istnieje opcja do zaznaczenia?

Z góry dziękuję.

Czy ponownie zainstalowałeś z nim całą konserwację? A może jesteś w sp0?

3 polubienia

na razie jestem w SP0, pobieram SP5 w tle

1 polubienie

Witam

Jest to rzeczywiście jeden ze znanych błędów pierwszych SP wersji 2012!

Nie mogę znaleźć linku, który o tym mówi, ale aktualizacja do SP5 rozwiąże problem!

4 polubienia

Właśnie zainstalowałem SP5.0, nadal nie działa, w rzeczywistości zdałem sobie sprawę, że problem był ogólny, w każdym polu, w którym wprowadzasz wymiar, nie możesz wykonać operacji. Witaj depresja...

Podstawowe pytanie. Ale czy po zainstalowaniu dodatku SP5 ponownie uruchomiłeś Solidworks/komputer? Aby wszystko było dobrze wzięte pod uwagę

1 polubienie

Zdarzyło mi się to wczoraj wieczorem.

Nie wiem, czy to jest powiązane, ale otworzyłem Solidworks 2x i więc mój post się nie podobał.

Głupie pytanie..... Czy Digital Lock jest włączony?^^

1 polubienie

Sprawdź, czy zainstalowałeś 3072630 Microsoft KB z usługi Windows Update, w następujący sposób:

1.         Aby otworzyć usługę Windows Update, kliknij przycisk Start .Image du bouton Démarrer W polu wyszukiwania wpisz Aktualizacja, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Windows Update.

2.         W lewym okienku kliknij Wyświetl historię aktualizacji.

Jeśli tak, odinstaluj go, postępując zgodnie z tym samouczkiem:

http://www.mycadblog.fr/problemes-solidworks-rencontres-apres-la-mise-a-jour-de-microsoft/

Jeśli to nie zadziała, można zresetować ustawienia SolidWorks (które można przywrócić później), aby określić, czy pochodzą one z konfiguracji stacji roboczej: http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

2 polubienia

W tym czasie dla mnie jest to znany problem, który nie ma rozwiązania, gdy Office 2013 (lub nowszy?) jest zainstalowany ze starszą wersją SolidWorks (przed 2013 rokiem).

SPR #: 714468

Podsumowanie: Operacje matematyczne w wyskakującym polu wymiarowania odległości nie rozwiązują się po zainstalowaniu pakietu Office 2013

Źródło, moja odpowiedź tutaj:

http://www.lynkoa.com/forum/3d/solidworks-impossible-de-faire-une-operation-dans-une-cote

1 polubienie

Dziękuję Lucas, dobrze wiedzieć:p

1 polubienie

Witam, po przeczytaniu Waszych odpowiedzi i konsultacji z infolinią udało mi się rozwiązać mój problem.

To .PL miał właściwe wytłumaczenie, z drugiej strony lekarstwo może być różne, zwłaszcza bez wpisywania do rejestru.

-Odinstaluj KB3072630, za pomocą panelu konfiguracji, aktualizacji systemu Windows, zainstalowanych aktualizacji (w lewym dolnym rogu), wyszukaj KB3072630 w polu wyszukiwania (w prawym górnym rogu), a następnie odinstaluj.

- Napraw instalację, za pomocą panelu konfiguracyjnego, programów i funkcji, zmodyfikuj, napraw instalację.

-Restart

-Zainstaluj ponownie KB3072630, za pomocą panelu konfiguracyjnego, aktualizacji systemu Windows, aktualizacji dostępnych na komputerze (oferuje 3072630 KB).

-Zrestartowałem (nie jestem pewien, czy to konieczne).

-I jakimś cudem wszystko działa.

Dziękuję Wam wszystkim

Zapomniałem o drobiazgu

Kiedy mówię o instalacji naprawczej, mam na myśli instalację SOLIDWORKS...