Nazywam się Emmanuel Katto. Obecnie badam rozwiązania MyCAD, aby usprawnić nasze procesy projektowania i usprawnić współpracę w naszym zespole. Mam kilka pytań, na które mam nadzieję, że mi pomożesz:
Jakie są najlepsze praktyki zarządzania projektami CAD za pomocą MyCAD? Szczególnie interesuje mnie, jak konfigurować szablony projektów i skutecznie zarządzać poprawkami. Czy są jakieś szczególne funkcje w MyCAD, które ułatwiają ten proces?
Biorąc pod uwagę, że nasz zespół jest rozproszony, jakie funkcje współpracy w MyCAD uważasz za najbardziej przydatne? W jaki sposób MyCAD wspiera współpracę w czasie rzeczywistym między członkami zespołu i czy są jakieś narzędzia lub integracje, które pomagają usprawnić komunikację i udostępnianie plików?
Chciałbym wiedzieć, jak dostosować MyCAD, aby lepiej pasował do naszych konkretnych potrzeb projektowych. Czy istnieją opcje skryptów lub automatyzacji na platformie, które byś polecił? Jeśli to możliwe, kilka przykładów udanych dostosowań byłoby bardzo mile widziane.
Wyobrażam sobie, że w swoich projektach pracujesz z Solidworks, a nie z Autocadem (czy się mylę?)
Jeśli chodzi o pakiet Mycad, nie jest to ściśle mówiąc generator " projektów ", jest to raczej zestaw kilku programów, które pozwalają zoptymalizować czasochłonne i zbędne zadania... Zapraszam do pobrania wersji testowej od Visiativ w celu wyrobienia sobie własnej opinii. Jeśli chodzi o pracę zespołową, to tak naprawdę nie jest to (moim zdaniem) mocna strona tych narzędzi, możliwe jest " uwspólnienie " pewnych wspólnych ustawień, ale nie jest to zorientowane na " komunikację ". Co masz na myśli mówiąc o zarządzaniu recenzjami? Kreacja? Dalsze działania? Łącznik 2D-3D ?..
Aby pomóc Ci podjąć własną decyzję:
PS: Zmieniłem etykietę Twojej wiadomości (pierwotnie Autocad), aby zastąpić ją "Projektowanie 3D"
Jeśli chcesz efektywnie zarządzać poprawkami i pracą zespołową, EPDM jest miejscem, do którego należy się udać. Bądź ostrożny: jest to dalekie od darmowego i musisz poświęcić dużo czasu na zdefiniowanie swoich potrzeb, a następnie przepływów pracy, właściwości...