Orientacja, adnotacja, wykończenie powierzchni

Mam adnotację o wykończeniu powierzchni po lewej i prawej stronie. Po prawej stronie wartość to "do góry nogami".

Czy istnieje sposób, aby ustawić go z powrotem w spójnym dopasowaniu do symbolu?

Zobacz zdjęcie.

Jestem na SW2013.

screenshot155.jpg

Witam

Czy próbowałeś narysować poziomą linię szkicu, aby umieścić prowadnice, a następnie ukryć tę linię?

To trochę hack, ale trzeba go trochę :)

Po prostu zmień kąt, prawda?

@+ ;-)

Jeśli dobrze zrozumiałem, po prostu zmień kąt w prawym dolnym rogu!

Proszę o mały obrazek @Jose?

Zmiana kąta powoduje obrócenie symbolu w kierunku wnętrza pomieszczenia. To, czego chcę, to zachować symbol i obrócić go o 180° tylko o wartość 3,2.

Zgódźmy się, obraz jest tylko przykładem!

Obejrzyj ten samouczek 

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/outil-de-cotation-dans-les-mises-en-plan

@+ ;-)

Cóż, właściwie nie, żadnego obrazu, nie chcę... Nie, żartuję, po prostu przeczytałem pytanie PONOWNIE w niewłaściwy sposób i pomyślałem, że chcesz wyrównać zapowiedzi w x, a nie zwrócić drugą adnotację -_-

Podobnie jak inni, użycie kąta :)

W rzeczywistości wszystkie wymiary i adnotacje są w tym samym kierunku na rysunku, więc wystarczy obrócić płaszczyznę (lub głowę) tylko w jednym kierunku!

Więc to nie jest możliwe!

3 polubienia

Uważam za logiczne, że zauważa on w ten sposób

Czy chciałbyś, aby Twój 3.2 był pod kątem 180 stopni w porównaniu do tego, co jest obecnie?

Dlaczego nie utworzyć linii dla stanu powierzchni, które uwzględniają powierzchnię ref

i pojedynczy pęcherzyk ta (ref stan powierzchni)

@+ ;-)

1 polubienie

Logiczne, to się dopiero okaże!

Spójrz na załączony obrazek, zrobiłem kąt 5° i tak kładzie się na mnie tak, jak chcę. Ale za 5°!

Nie ma mowy, gdy jest idealnie pionowy?

screenshot161.jpg

Tak, ale to nie jest normalne, unikamy obracania ujęcia we wszystkich kierunkach, aby uzyskać dobry odczyt

Wyobraź sobie, że wszystkie szanse są odwrócone

Nie przestaniesz robić zdjęć i w zależności od wielkości ujęcia witaj kłopoty

Dlaczego nie stworzysz linii bulgotania z pojedynczym wskazaniem ref tolerancji

@+ ;-)

Problem polega na tym, że adnotacja jest w jednym kierunku od 91° do 270°, a w drugim kierunku od 271° do 90°.

Więc w twoim przykładzie wystarczy przekazać adnotację do 271°, ale prawdą jest, że pod pewnym kątem nie będzie ona modyfikowalna.

Myślę, że reprezentacja jest normalna, teraz jeśli chcesz, aby tekst został obrócony o 90°, możesz wskazać 270,01 dla kąta, Solidworks zaokrągli w górę do 270 i zwróci tekst...

Edit: ah ah nie widziałem, żeby była druga strona... Moja odpowiedź jest więc zbieżna z odpowiedzią Guillaume'a... Oszukując jeszcze bardziej -_-

1 polubienie