Rozpoczynam projekt samodzielnej budowy w drewnianej ramie.
Jeśli chodzi o technikę, nie ma większego problemu, nie jest to dla mnie nowość (zaprojektowałem i zainstalowałem).
Z drugiej strony, jesteśmy wraz z Madame w samym środku "majstrowania" neuronów, aby urządzić ten dom i uczynić go ładnym.
W pomyśle chcielibyśmy coś nowoczesnego, współczesnego o raczej kubicznych kształtach.
Więc moje pytanie: czy znasz jakieś strony, na których można by znaleźć przykłady układów? Celem nie jest odbudowa tego domu, ale raczej odzyskanie solidnej bazy do eksploatacji.
FYI, szukałem na Grabcad, w bibliotece Sketchup i trochę w sieci, ale nie mam nic rozstrzygającego.
Mój jest również sześcienny z dachem jednospadowym i bardzo niskim spadkiem
Problem z budownictwem polega na tym, że nie możesz robić tego, co chcesz
Prawa i zasady budowlane są specyficzne dla regionu, a często także dla okolicy, dlatego konieczne jest poznanie naszych praw i dopuszczalnych granic dla wspomnianej budowy
Potem jest już tylko rozwój procesów produkcyjnych
@jose zwróćcie uwagę na rozmycie, mam sąsiada, który został zmuszony do zniszczenia swojego domu ze względu na minimalną odległość między drogą a murem.
Właściwie chciałbym zrobić to samo, z mobilnym hom na ziemi i przekazać historie :)
To była moja praca 2 lata temu, więc nie przeraża mnie to bardziej, bardziej chodzi o stronę projektową, ponieważ myślę, że poradzę sobie bez architekta.