Narzędzie do analizy inercyjnej CATIA

Cze wszystkim

Pomimo zaznaczenia opcji automatycznej aktualizacji pomiarów w produkcie CAT, czasami ta funkcja nie aktualizuje się w moim zespole.

Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym problemem i czy masz inne rozwiązanie niż jego ponowne wykonanie (używam go w makrze)?

Dziękuję za odpowiedzi

Witam, nie bardzo rozumiem związek między tytułem a pytaniem?

W przypadku narzędzia "Pomiary", tak, jest to PB w CATIA, często trzeba kliknąć prawym przyciskiem myszy miarę, Zmierz obiekt/wymuś aktualizację miary. (Aby sprawdzić, czy możesz wymusić aktualizację w swoim makrze ?)

Niezależnie od tego, czy chodzi o formuły, zasady, reakcję, lepiej unikać stosowania środków.

Często używam części (szkieletu) w moich zespołach, aby kontrolować geometrię części, ale także ich położenie, co pozwala mi ominąć PB wewnątrz tego CATPart, albo poprzez utworzenie geometrii (linii reprezentującej pomiar, albo przez parametr użytkownika oceniany za pomocą wzoru).

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź.

Mowa tu konkretnie o narzędziu "Pomiary bezwładności". Wymuszona aktualizacja również nie działa.

Jeśli chodzi o aspekt szkieletowy, ćwiczę w ten sam sposób.

Brak PB z mojej strony, wymuszona aktualizacja działa na pomiarze bezwładności, z drugiej strony radzę dostosować pomiar (aby wyświetlić tylko to, co jest potrzebne).