Witam
Czy wiesz, dlaczego SW podaje te informacje na przykład " 96 zakłóceń zignorowanych " podczas korzystania z funkcji wykrywania zakłóceń, co pozwala mu je zignorować?
Dziękuję
Cdt
Fred
Witam
Czy wiesz, dlaczego SW podaje te informacje na przykład " 96 zakłóceń zignorowanych " podczas korzystania z funkcji wykrywania zakłóceń, co pozwala mu je zignorować?
Dziękuję
Cdt
Fred
Przede wszystkim możesz zaznaczyć pole "pokaż zignorowane zakłócenia", aby uzyskać pomysł.
Jeśli masz część spawaną wielobryłową, interesuje Cię pole "Uwzględnij przenikanie wielobryłowe".
Dolna część menedżera funkcji nie jest wyświetlana, mogą istnieć inne opcje, które powodują ignorowanie zakłóceń (zazwyczaj sprzęt) (wiedząc, że sprzęt jest rozpoznawany zgodnie z wartością właściwości niestandardowej "IsFastener" https://help.solidworks.com/2021/french/SolidWorks/sldworks/t_designating_part_as_fastener.htm).
Zgadzam się ze Stefbeno, to elementy złączne są domyślnie ignorowane.
Dziękuję za odpowiedzi,
Z drugiej strony w tym montażu nie mam żadnych ani żadnego elementu regału.
Jeśli je "pokażesz", to jakie są jego składniki?
Są to profile przesłane przez mojego klienta, które wytłaczałem. Najdziwniejsze jest to, że nie dzieje się tak w innym zespole, który wykorzystuje te same profile.
Witam;
Czy profile Twojego klienta nie miałyby przypadkiem właściwości "IsFastener" na wartość "0" (zero)?
W tym przypadku są one traktowane jako komponenty, które należy zignorować w różnych trybach wykrywania (takich jak).
… Ups, przepraszam , @stefbeno to powtórzenie Twojego postu (nauczy mnie czytać po przekątnej!)
Pozdrowienia.