Chciałbym często mierzyć kąty: albo między dwiema ścianami, albo między dwiema płaszczyznami, albo w szkicu (bez przechodzenia przez wymiar).
Nie wiem dlaczego miałem wrażenie, że narzędzie pomiarowe wiedziało, jak to zrobić, ale w pomocy online tego nie robi, ani oczywiście z samym mierzonym narzędziem.
Okazuje się, że muszę zrobić skomplikowany utwór z płaszczyznami we wszystkich kierunkach, który pozycjonuje szkice i części.
Dla mnie to to samo co w gt22; Wybieram płaszczyzny lub moje linie, twarze i naciskam M na klawiaturze, mam okno miary, które otwiera się ze wszystkimi potrzebnymi mi informacjami.
To dla mnie osobiście, mam plastikowe części trampoliny, które się zepsuły. Jest to mała seria 8 części ^_^. Do produkcji jesteśmy dość dobrze zaopatrzeni w narzędzia frakcyjne, więc 4 pociągnięcia prasy na część i jest to osadzone.
Trochę wstyd mi powiedzieć, jak popełniłem swój błąd.
Od wersji 2018 Okno, które pojawia się po naciśnięciu "M", jest zwężone, a ponieważ często korzystam z wyświetlacza XYZ, który podaje wymiary, nie zauważyłem, że brakuje mi kąta. (Mam nadzieję, że to nie kretynizm mnie przekonuje)
Właśnie zdałem sobie sprawę, patrząc na piękny dokument @ac Cobra (nie uderzyło mnie to od razu, gdy patrzyłem na ten z @gt22), że to okno można powiększyć (jak wszystkie okna 20-dawkowe) i dlatego informacje o kącie pojawiają się ponownie.
Nie rozumiałem, ponieważ używam M od lat do mierzenia (powiedziałbym, że używam go dziesiątki razy dziennie).
Cóż, na szczęście są przyjaciele, którzy ci pomogą. DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ