Automatyczne otwieranie stopnia

Cze wszystkim

Na jednej z naszych stacji roboczych SW2015, gdy wykonujemy eksport STEP, oprogramowanie automatycznie ponownie importuje plik zaraz po jego utworzeniu. Może to być bardzo długie w przypadku ciężkiego montażu.

Nie możemy znaleźć opcji (jak na przykład w przypadku plików PDF), aby SW nie otwierał kroku, który właśnie utworzył.

Jak więc możemy zabronić tego automatycznego otwierania pliku STEP?

Pozdrowienia

Gabriel

Witam

Więc to jest wielka tajemnica... Nigdy tego nie widziałem i jak mówisz, żadne opcje nie są dostępne.

Jeśli robi to tylko jedna ze stacji roboczych, radzę skopiować ustawienia SOLIDWORKS z działających stacji roboczych do tej, która nie działa.

@+

3 polubienia

Witam

Tak, to ciekawe jako fakt :o

Albo kopia ustawień, jak mówi Coyote, albo napraw instalację SolidWorks (lub zwiększ dodatek Service Pack, jeśli to możliwe).

Kiedy eksportuję pliki .step, kontynuuję, zapisując jako, a następnie zapisując jako i kontynuując. W następnym oknie wybieram rozszerzenie w kroku, a mój plik nie otwiera się później.

Jeśli jednak wybierzemy Zapisz jako i Otwórz, solidworks otworzy krok, który właśnie utworzyłeś.

Jeśli to okno się nie otwiera, może to oznaczać, że w pewnym momencie poprosiłeś, aby przestało się otwierać i zarejestrowało dokonany wybór... Nie wiem jak zresetować

4 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedzi.

Tak, rozwiązaniem była zignorowana wiadomość, aby zapisać ją jako!

Domyślnie ta stacja była w trybie "zapisz i otwórz", a gdy tylko poprosisz o krok, przypomnienie o tej opcji na dole okna nagrywania znika, więc o tym nie myślałem ;-)

Nawiasem mówiąc, ponowna aktywacja znajduje się w opcji systemowej, zakładka "komunikat/błąd/ostrzeżenie" i zaznacz pole odpowiadające ignorowanemu oknu dialogowemu.

Jeszcze raz dziękuję.

1 polubienie