Otwieranie pliku w nowszej wersji

Zamierzam wyprowadzić psa.... i moja żona, wrócę za około 1 godzinę

brakuje treści woluminu, która znajduje się w folderze X

które odtworzyłem poprzez przesunięcie powierzchni i zagęściłem

To prawdziwy pachworks twój kawałek 

który z + jest masz wady w swoim planie pożegnania

+ Twoje krągłości nie są super płynne

Spójrz na przerwę na płaszczyźnie symetrii

oto twoja część w SW 2017 Ukryłem twoją część, linię podziału G, w tym funkcje, jeśli są powiązane

Moja przeróbka jest tworzona poprzez przeróbkę twoich powierzchni zewnętrznych (odsunięcie powierzchni

które pogrubiłem i wysymetryzowałem

@+ ;-)

plan_de_joint_d_test_1.sldprt
1 polubienie

Spójrz na moją poprzednią odpowiedź 

Zrobiłem dla Ciebie sztukę w SW 2017

@+

1 polubienie

Z 2020 roku, po otwarciu referencji lewą częścią, jedyny błąd, jaki mam, dotyczy ostatniej funkcji:

Które rozwiązałem poprzez usunięcie tego ciała z obszaru działania:

Co prawdopodobnie niewiele ci pomaga, chyba że dokładnie to miałeś na myśli, mówiąc "idzie źle".

Cdt

Rzeczywiście  , GT22 ma wiele wad, nie jestem na szczycie z tym oprogramowaniem , a mimo to udało mi się zrobić STL i go wydrukować.

Dziękuję za korektę

@Sylk za lewy kawałek w 2018 roku nie ma problemu.

Bo idzie źle, to jest problem na początku

@ diiity

czy udało Ci się odzyskać moją część w SW 2017

@+

@gt22 kiedy otwieram element, który poprawiłeś, mam to w ujęciu:

capture.jpg

Nie rozumiem, dlaczego właśnie zrobiłem test i działa bez zarzutu

SOLIDWORKS OTWARTY

bierzesz plik bezpośrednio i umieszczasz go w oknie oprogramowania

To powinno działać

@+ ;-)

Jeśli nie, co zrobić, aby zacząć od nowa?

Cóż, to nadal szalona rzecz, ten sam plik otwarty w swojej pierwotnej lokalizacji (nie jest dobry i na pulpicie (jest znacznie lepszy), nie daje takiego samego wyniku.

Byłby to łącznik z innym niepokojącym fragmentem, tym po lewej, ale co zrobić, przerobić symetrię, ale inaczej, czy jest to możliwe?

To jest to, co robię, zawsze otwieram swoje pokoje w ten sposób.

Jeśli otworzę twój pokój z pulpitu, z którego go pobrałem, otworzy się on z prośbą o wyszukanie lub usunięcie pliku, ale się otworzy.

Jeśli otworzę go w ten sam sposób, ale z folderu, w którym znajdują się inne dokumenty, jest to sytuacja wyjściowa

PS: ten sam problem przy otwieraniu w podwójnym kliknięciu

@majsterkowanie

Znajdź plik i wybierz lewą część.

Ten komunikat jest wyświetlany, ponieważ ścieżka bazy danych zapisanej w pliku różni się od ścieżki gt22. To normalne.

Biorąc to pod uwagę, nawet z częścią gt22 mam błąd, o którym wspomniałem powyżej, który poprawiam w ten sam sposób.

Cdt

Oto 2 filmy na YouTube, które właśnie nakręciłem na 2 sposoby otwierania, z pulpitu i z folderu:

https://youtu.be/WZc6fbq5S8k

https://youtu.be/n1xwan-NVcQ

Witam

Nie wiem, komu udzielić poprawnej odpowiedzi, jak to zrobić?

Delikatność

Witam

Do pierwszego, który go dał, albo do tego, który najbardziej Ci pomógł ;)

Jaką metodę wybrałeś?

Cdt

1 polubienie

Cóż, szczerze mówiąc, żadnego, a ponieważ działa dobrze z wersją 2013, na razie tam zostaję.

Nadal dziwne jest, że plik utworzony w wersji 2013 nie może się poprawnie otworzyć w wersji 2018, ponieważ sam musisz być stronniczy.

Nawiasem mówiąc, myślę, że próbowałem z inną wersją.

Delikatność

Moje próby prawdopodobnie nie są istotne, ponieważ wykonałem je w SW2020. Jednak w ogóle nie musiałem się "uprzedzać"; Musiałem tylko nadać Solidworks ścieżkę do części, do której istnieje odniesienie w projekcie, która nie jest nienormalna, gdy tylko zmieni się jej położenie. Jeśli chodzi o błąd, który poprawiłem, wydaje się, że jest to tylko problem z konstrukcją części lub z użyciem funkcji. Ten ostatni przypadek może się zmieniać z jednej wersji na drugą.

Mimo to nikt nie otrzymał tych samych błędów co Ty, ale udało nam się wypróbować tylko wersje 2017, 2019 i 2020.

Dlatego jedyna istotna odpowiedź będzie pochodzić od użytkownika, który może przetestować Twoją część za pomocą SW2018.

Dopóki problem ten nie zostanie rozwiązany, kwestia ta musi pozostać otwarta.

Pozdrowienia

Problem dotyczy oparcia pod linią podziału (bryły objętościowe)

Potrzebujesz tego pliku dokumentu , aby zobaczyć, jak został skonstruowany

D:\Modelowanie\Projekty CAD-CAD\aero\Blade 200 srx\Bull\torques\Linia podziału G.SLDPRT

więc znajdź ten plik i opublikuj proszę, dziękuję

Pozwoli Ci to zobaczyć szyb budowlany i czysto go wyczyścić.

@+ ;-)

Cóż, oto plik, który już załączyłem na stronie 2 10 post, ale oto znowu:

Mili faceci, jesteście wytrwali...

plan_de_joint_g.sldprt

JEST TO TEN PLIK W PODSTAWOWEJ WERSJI SW 2013

D:\Modelowanie\Projekty CAD-CAD\aero\Blade 200 srx\Bull\torques\Linia podziału G.SLDPRT

@+