Otwieranie kreskowania po dotknięciu go przez obiekt

Witam.

To wszystko jest w tytule.

Nadal pracuję nad projektem mojej windy towarowej. Aby nikt nie wpadł do w górnej płycie, włożyłem na razie dwie deski. Chciałbym, aby otwierały się, gdy kasa przechodzi przez przejazd. Rozumiesz, o co chodzi? Ale co to w takim razie ma za połączenie...? Zrobiłem już wszystko, co niezbędne, aby dwie deski działały jako dwuczęściowy właz, ale chciałbym, aby otwierały się, gdy pudełko ich dotknie... OK dla Ciebie?

Dodam dwa zrzuty ekranu, aby wszystko zilustrować.

Z góry dziękuję.

Fred

Wystarczy, że położysz pałąk (pół kleru) nad swoim ciałem 

Kiedy ta obręcz dotknie włazów, otworzą się

Jeśli prawidłowo związałeś zawiasy obrotowe

@+ ;-)

2 polubienia

pytanie brzmi, aby symulować ruch w SW czy w rzeczywistości?
- w SW: Nie wiem
-rzeczywiście:
+ Przede wszystkim ograniczę właz do faktycznego przejścia nadwozia, nawet jeśli oznacza to wykonanie stałego włazu do przejścia łańcucha sterującego (który będzie musiał być przetransportowany, przynajmniej w pobliżu kół łańcuchowych).
+ Wtedy masz albo rozwiązanie GT22, albo opcję ramienia przymocowanego do klapy, które byłoby pchane przez podwozie pod nadwoziem.

Ostatnia rzecz, czy zaplanowałeś układ hamulcowy, aby zapobiec ciągnięciu systemu (i ramion operatora) przez ciężar nadwozia?

3 polubienia

Witaj gt22.

Umieściłem kluczowe linki na dwóch końcach włazu, ale nie mogę dodać kolejnego linku, jak mi wyjaśniasz...

Czy mógłbyś mi to trochę lepiej wytłumaczyć?

Załączam mój montaż, tak jak wyjaśnił mi to nasz przyjaciel Steffeno.

Dziękuję wam obojgu.

assemblage_ascensseur_a_courses.zip

do Stefbeno.

Tak, zamierzam zintegrować wszystkie niezbędne zabezpieczenia, nie martw się.

Będzie pedał umożliwiający odblokowanie kierownic oraz przeciwwaga , aby uniknąć nadmiernego pchania w celu zwiększenia obciążenia.

W porównaniu z wysokością rozładunku muszę ustawić ją na tyle wysoko, aby nie zranić się w plecy, a więc moje włazy muszą pozostać otwarte, gdy jestem na górze. Myślę, że zamierzam wydłużyć skrzynię w dół, aby włazy zawsze pozostały na swoim miejscu. coś w tym stylu.

W każdym razie dziękuję za wszystkie rady.

Fred 

Witam, wokół problemu, dlaczego nie zdjąć włazu i zamiast tego nie postawić bariery bezpieczeństwa!? nawet jeśli oznacza to postawienie bramy!

Miłego dnia

to nie jest złe G.

Zamierzam zaoferować to klientom.

Wróćmy jednak do naszej troski o ograniczenie, aby ta klapa otworzyła się, gdy przechodzi kasa... w ramach SW.

W prawdziwym życiu, zobaczymy później.

Dziękuję za pomoc w tej sprawie.

Klasa A+
Fred

Osobiście w Solid nie widzę... O ile w symulacji byłoby to możliwe z kontaktami, objętościami części, ale po prostu przez ograniczenia, osobiście nie sądzę, aby było to możliwe inaczej niż tworzenie konfiguracji.

Cdt

1 polubienie

Cze wszystkim

Próbowałem z odległością graniczną (całkowity skok windy o wysokiej wartości i 0 przy niskiej wartości), między górną krawędzią nadwozia a dnem włazu; W drodze na górę to działa, z drugiej strony właz nie zamyka się w drodze w dół...

tak nie jest źle!!

Postawiłem 30000 na maksymalnej wysokości, ale korpus zatrzymuje się 451 mm po minięciu płyty. Nie rozumiem, dlaczego ona tam zamarza.

U ciebie też, FLOP1?

To samo ze mną!! ...

dziwaczny...

Witam

Powinieneś spróbować z kamerą.

Krzywka ma kształt półksiężyca, jak wyjaśniono wcześniej.

Działa świetnie, właśnie zrobiłem test

Pozdrowienia

Witam

Spróbuj z CAM, działa bardzo dobrze.

Właśnie zrobiłem test.

W paryskich bistrach (i prawdopodobnie w innych miejscach) windy towarowe mają dwa ostrołukowe łuki (jak na gotyk), które unoszą zapadnie. Włazy raz ustawione pionowo zapobiegają wpadnięciu do.

Pozdrowienia

2 polubienia

usunięte, ponieważ duplikat

Jeśli mod chciałby usunąć ten post

Dziękuję

@ zozo cześć 

To jest dokładnie moja odpowiedź w wątku com

z wyjątkiem tego, że nie powiedziałem mu, żeby zrobił ograniczenie krzywki, ale wydawało mi się to takie oczywiste

co więcej, istnieje na SW schematyczne przedstawienie, miło jest symulować działanie 

Inną techniką jest pomysł konika polnego, istnieje film Google w schematycznym przedstawieniu

Łańcuch wznosi się i opada

W związku z tym linia  o określonej długości

zawieszony na części łańcucha , która idzie do góry i otwierany boczny właz X2

Następnie po prostu ukryj linie , które otwierają i zamykają włazy

@++

1 polubienie

Robi się to w pośpiechu, ale jest to proste do zrobienia

Pozdrowienia

trappe_bistro.gif
3 polubienia

ah ok tak.... Doprawdy, nie zrozumiałem twojej rady.

Przetestuję to i powiem ci.

Klasa A+

Fred

cóż, więc narysowałem tę krzywkę i udaje mi się umieścić to ograniczenie CAM i ok, właz otwiera się, gdy przechodzę, ale nie mogę zmusić korpusu do opuszczenia tego włazu... w trybie zjazdowym, więc nie mogę zejść na dół...