Otwieranie dużego zespołu

Witam

Aby dać mi wyobrażenie, są to elementy, które mogą zapobiec szybkiemu otwarciu zespołu składającego się z ponad 2000 części.

Dlaczego więc montaż, który otworzył się szybko w sw2013, zajmuje dwa razy więcej czasu w sw2014?

Komputer jest ten sam, karta graficzna przeszła z quadro 600 na K2000, wszystko jest w SSD na maszynie, więc nie ma problemów z szybkością sprzętową

Czy masz sprawdzoną opcję złożonego montażu podczas otwierania?
1 polubienie

Czy wszystkie twoje pliki sldasm i sldprt zostały zapisane w SW14? W przeciwnym razie może dojść do straty czasu przy każdej "konwersji" z SW13 na SW14.

Jeśli masz pakiet MyCAD, musisz użyć wersji UpDate (z pamięci)

4 polubienia

1) tak, jest sprawdzone i jest to ten sam parametr co mój 2013

2) wszystko zostało przekonwertowane i mam ten sam problem każdego dnia, kiedy go otwieram.

Cóż, daje mi to czas na kawę, ale nie o to chodzi

1 polubienie

Czy jest w twoim oryginalnym montażu pod 2013 rokiem?

Były komponenty zestawu narzędziowego, zautomatyzowane funkcje itp....

Czy wszystkie twoje części zostały zmodernizowane w 2014 roku?

Czy nie szuka funkcji, narzędzi, ref, biblioteki itp... w kilku dossier 2013/2014

czy masz system 2 na tym samym komputerze?

Jeśli tak, masz 2 rodzaje ref dla swojego numeru startowego i funkcji urządzenia do poboru opłat drogowych itp.

Narzędzie Pasek bloku umożliwia otwarcie pliku

Aby zaoszczędzić czas podczas ponownego otwierania, ponieważ przyjmuje tylko zewnętrzne powłoki jako ref

To tyle na początek

@+ ;((

1 polubienie

Powszechnie wiadomo, wersja z 2014 roku pompuje 2x więcej pamięci RAM niż wersja z 2013 roku (źródło: Dassault)

Wtedy fakt posiadania źle zdefragmentowanego dysku również może odgrywać rolę.

Czy ostatnio zmieniłeś swoją sieć?

Pracujesz lokalnie?

Obecnie jestem z quadro k2000, takim jak ty w 2014 roku, a od czasu przejścia z 2013 na 2014 rok pozostaje on o wiele bardziej w tyle po mojej stronie....

2 polubienia

@gt22, tak, mogę mieć rzeczy ze skrzynki z narzędziami, które leżą w pobliżu...  

Więc tak, mam 2 wersje na mojej maszynie, ale nie mogę już otworzyć zestawu w 2013 roku (co jest normalne)

Myślę, że jest coś na rzeczy do zobaczenia, ale ponieważ pliki, które otwieram, są konwertowane w 2014 roku na nagranie, nie sądzę, aby mój BIB stanowił problem.

@Bart, już o tym rozmawialiśmy, jestem miejscowy Ale to prawda, że nie zamontowałem pamięci RAM Nadal mam 16 GB

Jeśli problem musi pochodzić stamtąd, myślę, że 

Moim skromnym zdaniem powinieneś zrobić kopie plików z 2013 roku, aby przełączyć je  na 2014 rok

i zachowaj wersję z 2013 roku

Jeśli chcesz mieć swoje 2 wersje w tym samym czasie

i upewnij się, że każda wersja jest jego osobistym biblem

Rozumiem, że przez biblio i wszystkie narzędzia referencje mają tę samą nazwę

ale czasami nie odpowiadają zupełnie innym rzeczom.

@+ ;-((

1 polubienie

Czy sprawdzane są te same suplementy?

Ponieważ odtwarzają się również przy otwieraniu plików.

o szalony, mam zamiar kupić drugi dysk SSD, skopiowałem na nim swoje dane i konwertuję go w 2014 roku. (Muszę go zatrzymać w 2013 roku, w przeciwnym razie, jeśli były klient skontaktuje się ze mną, będzie gorąco.)

Sprawdziłem dla mojego ramu, mogę przejść do 32 GB, ale jestem ograniczony do 1600 MHz, więc nadal będę pedałować i pić kawę

1 polubienie

Właśnie zobaczyłem, że są nowsze certyfikowane sterowniki dla wersji 2014, może do przetestowania, ale nie są one certyfikowane na 2013 rok!!

@lucas mnie to przeraża, ostatni sterownik, który zainstalowałem, sprawił mi problemy. Były dwie możliwości i oczywiście zainstalowałem najnowszą wersję, która nie działała. 

Konieczne jest zobaczenie i porównanie między rokiem 2013 i 2014, jeśli istnieje społeczność. 

@gt22 mówię, mój zestaw jest już na osobnej płycie z własną biblioteką przekonwertowaną w 2014 roku.

Faktem jest, że zestaw narzędzi

więc to 320.78, który jest kompatybilny 2013/2014 i już go mam zainstalowany

1 polubienie