Witam wszystkich,
Właśnie kupiłem program LocalHelp 2013 dla Solidworks, jednak nie uruchamia się on w tym samym czasie co Solidworks. Jedynym rozwiązaniem jest użycie skrótu LocalHelp, co powoduje, że nie uruchamiają się wszystkie dodatki, które muszę zainstalować w mojej wersji.
Drugim rozwiązaniem jest kliknięcie skrótu localhelp po otwarciu Solidworks, co nie jest świetne.
Ktoś ma na to rozwiązanie?
Dziękuję i życzę miłego dnia.
gt22
6 Grudzień 2013 08:09
3
LocalHelp : LocalHelp to narzędzie, które umożliwia wyświetlenie listy przycisków przeskoku w "Okienku zadań" SolidWorks.
http://www.mycadservices.com/store/fr/manuel-utilisation-utilitaire-localhelp.html
@+ ;-)
1 polubienie
Też nie wiedziałem -_-
Spróbuj wysłać PW do Yves lub Jmsavoyat, jeśli jest to narzędzie Axemble, będą mieli rozwiązanie :)
Powodzenia
Wydaje mi się, że jedynym rozwiązaniem jest kliknięcie w skrót po otwarciu SolidWorks.
Prośbę o uaktualnienie możesz złożyć bezpośrednio do programisty, wykonując następujące czynności:
Cytowanie na temat "ustawienia localhelp "
następnie " Informacje o LocalHelp " (i)
i na koniec na przycisku "Pokaż ponownie prośbę o poprawę "
Witam
Jeśli narzędzie jest zainstalowane samodzielnie (tj. bez pakietu myCADtools), nie jest możliwe uruchomienie narzędzia podczas uruchamiania SolidWorks i dlatego należy kliknąć na ikonę. Z drugiej strony, jeśli posiadasz myCADtools, możliwe jest, w ustawieniach myCADtools, określenie, że narzędzie jest uruchamiane podczas uruchamiania SolidWorks.
Pozdrowienia
4 polubienia
Witam
Dziękuję za odpowiedzi.
Tak, Pomoc lokalna jest używana do wyświetlania listy połączeń w prawym okienku Solidworks.
To bardzo wygodne, możesz zadzwonić:
- Zamówienie SOLIDWORKS
- strona internetowa
- plik systemu Windows
- folder Windows
Możesz także tworzyć kategorie i dodawać niestandardowe ikony do tworzonych linków.
Dobra, przyjrzę się MyCadTool
2 polubienia
Dla Twojej informacji, w załączniku, co znajdziemy w naszym LOCALHELP.
@jmsavoyat : W wersji 2012 (V2012.12.09) nie widzę tego ustawienia, które pozwala mi włączyć localhelp podczas uruchamiania oprogramowania.
localhelp_exemple.png
1 polubienie
Witam
@flegendre: Pole wyboru znajduje się w oknie Dostosowywanie paska narzędzi ToolBar (wersja 2012.12.09).
W wersji "myCADtools2013-13-12" jest to dostosowane w "Niestandardowym pasku narzędzi 2013".
Pozdrowienia
localhelp.png
1 polubienie
pl
6 Grudzień 2013 13:29
10
Dziękuję za wyjaśnienia. Rzeczywiście, wygląda to praktycznie, zamierzam to ustawić!
Próbowałem otworzyć pomoc (w linku gt22), ale nie mogłem! Czy ktoś tam dociera?
Edycja: Wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy > właściwości> odblokować!
pl
17 Grudzień 2013 14:08
11
Witam
Czy ktoś znalazł menu, o którym mówi JMSavoyat z MyCADTools 2013 i SOlidWorks 2014?
Dziękuję.
dostępne jest narzędzie myCADtools 2013 "CustomToolbar", które umożliwia powiązanie narzędzi ze zdarzeniem programowym
(aktywuje się w SW/tools/add-ins/CustomToolBar)
Na przykład wyzwolenie makra dla każdego rekordu dokumentu
Lub w twoim przypadku uruchamiaj LocalHelp za każdym razem, gdy otwierasz SolidWorks
zapoznaj się z dokumentacją CusomToolbar
w wersjach wierconych konieczne było dostosowanie ToolBarMyCAD
8 polubień