Cze wszystkim
Właśnie odkryłem przypadkiem, jak otworzyć 2 sesje (patrz więcej 3,4) Solidworks na tej samej stacji roboczej.
Jesteś zainteresowany?
Miłego dnia.
Cze wszystkim
Właśnie odkryłem przypadkiem, jak otworzyć 2 sesje (patrz więcej 3,4) Solidworks na tej samej stacji roboczej.
Jesteś zainteresowany?
Miłego dnia.
Witam
Cóż za odkrycie!
Jest to zdecydowanie odradzane. Zobaczysz wiele błędów. (Dzieje się tak, gdy SolidWorks ulega awarii, a proces pozostaje w tle).
To tylko jeden przykład. Jeśli masz wspólne części, na przykład. Wystąpią błędy w zarządzaniu odczytem/zapisem. Podczas rejestracji Twoje monety zostaną wykorzystane przez inny proces.
Narzędzia nie zarządzają wieloma procesami oprogramowania.
Wystarczy dwukrotnie kliknąć ikonę na pulpicie.
Czasami używam go do porównywania 2 modeli bez konieczności zmiany nazw moich plików, ale biorąc pod uwagę ryzyko błędu ludzkiego (nie wspominając o błędach wymienionych przez Remrem) na tym poprzestaję.
Nawiasem mówiąc, Sw ostrzega, że nie może otworzyć pliku dziennika (więc nie ma automatycznej kopii zapasowej a priori) na drugiej sesji, nigdy nie naciskałem imadła, aby otworzyć więcej...
Witam
Zwykle wystarczy ponownie kliknąć ikonę start. Działa z większością oprogramowania. Często robię to za pomocą Autocada lub mojego oprogramowania do cięcia tlenowego.
Nie widzę dużego zainteresowania
Możesz to również zrobić, jeśli masz kilka ekranów
otwórz inny pokój z tym samym SW leżąc na 2 ekranie lub pod kątem 3° jeśli masz kartę graficzną do
i pracuje nad 2 plikami w oczekiwaniu, jeśli to konieczne
@+ ;-)
Ok, dziękuję, nie wiedziałem ^^
Witam, miałem odwrotny problem, chciałem tylko otworzyć solidworks i wszystkie moje pliki używają tego samego, cóż, przez jakiś czas, za każdym razem, gdy otwierałem nowe zadanie z PDM, wykonywane było nowe zadanie!! :) Oczywiście komputer był opóźniony i skończyło się awarią...
Od tego czasu problem rozwiązany, na szczęście dla mnie.
Miłego weekendu
G.
@G: być może problem z powiązaniami plików/aplikacji prawdopodobnie pojawił się w SWLauncher (rzecz, która oferuje różne wersje, gdy jest ich kilka).
@GT22
Często używam go również do porównywania zespołów
Chodzi o to, aby nie zapychać pamięci pierwszego oprogramowania i nie skończyć się komunikatem o błędzie przydzielonych zasobów.
Dzięki pdm pozwala również na otwarcie tego samego zespołu lub tej samej części w dwóch różnych wersjach