Open 2016 z 2015

Witam

Czy mógłbyś mi potwierdzić, o ile mi wiadomo, za pomocą SolidWorks 2015 ps5 można otworzyć SolidWorks 2016 ps3 ?

Niech moc będzie z tobą

2 polubienia

Nie jestem pewien

ale uważam, że od SW 2016 nie jest to już możliwe

wcześniej to działało ;-(

2 polubienia

@gt22,

Jeśli dobrze rozumiem, usunęli ewolucję, która polegała na możliwości otwarcia przyszłej wersji, szkoda wracać:(      

Niech moc będzie z tobą

Jestem tego samego zdania co gt22, ale aby obejść problem, proszę o STEP i korzystam z funkcji works, która rozpoznaje funkcje używane w częściach. Godzina 9:19

2 polubienia

Witam

• Jeśli zajdzie potrzeba ich zmiany, jedynym rozwiązaniem jest złożenie wniosku o konwersję do formatu Parasolid (należy zachować ostrożność, aby poprosić o wersję parasolid zgodną z SOLIDWORKS 2015). Główną wadą jest to, że częściowo stracisz historię projektu i nie znajdziesz go w 2016 roku, ponieważ w międzyczasie je zmodyfikowałeś.

(Znalezione w poprzednim pytaniu).

Pozdrowienia

Dziękuję za poświęcony czas,

Ale problem jest bardziej skomplikowany, ponieważ aby uprościć nasze życie, poprosiliśmy handlarza SS, aby zrobił nasze dane. Mówiąc prostym językiem, oddałem mu moje pokoje w 2015 roku, on zrobił mój plan, więc przerobił go w 2016 roku, co oznacza  , że nie mogę już otwierać swoich pokoi, a jego plan jest bezużyteczny.

Obawiam się, że będę musiał  mu ogłosić koniec naszej współpracy.

Cześć

Może uda Ci się przepisać rysunek w DXF  => skali wyjściowej 1:1, ponieważ możesz otworzyć rysunek... Z drugiej strony jedynym problemem jest to, że będzie on bardziej związany z Twoim pokojem :/ ... ale przynajmniej mozesz otworzyc rysunek ktory ci dostarczy :)

Czy powiedziałeś "Uprość życie"!? :) W przeciwnym razie spróbuj sprawdzić u sprzedawcy, czy nie ma konwertera! Uniknąłbym utraty tylu godzin pracy!

I jak to dobrze mówisz: "Niech moc będzie z tobą"

1 polubienie

@Centor,

To jest to, o co go prosimy, plan SW + PDF i DWG. Ale jeśli muszę dokonać modyfikacji, nie mogę.

więc myślę, że to martwy  RIP.

@G dobry pomysł

Niech Moc będzie z wami.

Musiałbyś zobaczyć, jak zostały napisane specyfikacje (i ewentualnie stan twoich relacji...).
Dla mnie to od usługodawcy zależy, czy ponownie wykona zadanie.

U nas nie ma mowy o zmianie wersji klienta.
Dlatego przeciągamy 4-5 wersji oprogramowania na maszyny (na razie od 2010 do 2015 roku...).

2 polubienia

Tak więc, w obliczu napotkanego problemu, nasz sss poprosi o ponowną instalację wersji 2015. Szkoda, że tak trudno jest rozmawiać o SolidWorks z Solidworks.

podąży za nią w następnym odcinku.........

Niech Moc będzie z tobą

3 polubienia

To naprawdę największa wada Solidwoków!! Powinniśmy być w stanie zapisać w poprzedniej wersji, tak jak w Autocad... Miejmy nadzieję, że kiedyś to nastąpi.... godz. 12:17

1 polubienie

Do tej pory nie było (nie było?) problemu z instalacją wcześniejszej wersji. W biurze, gdy przyjeżdża nowa maszyna, w miarę możliwości instaluję ją w porządku chronologicznym, ale ponieważ często nie mam czasu, robię to w razie potrzeby.

Musisz tylko uważać na pliki prototypowe: twórz określone bazy danych dla każdej wersji.

Witam

Jeśli to normalne, zobacz tutaj:

http://blog.cati.com/2015/12/how-to-open-solidworks-2016-files-in-solidworks-2015.html

Z drugiej strony nie da się nad tym pracować...

Witam

W rezultacie, @pl nie mogę otworzyć plików SW 2016, nie mam komunikatu "nie można otworzyć  przyszłej wersji", ale nic się nie dzieje (z wyjątkiem niebieskiej bańki), zostawiłem komputer włączony na całą noc, ale nic się nie dzieje.

Moje przetwarzanie SS ponownie zainstalowało wersję 2015, więc nie ma więcej problemów.

Oznaczam @stefbeno , ponieważ jest najbliżej wyniku.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Niech moc będzie z wami.

1 polubienie

Pomoc przewiduje jednak, że możliwe jest:

http://help.solidworks.com/2016/french/SolidWorks/sldworks/c_previous_release_interoperability.htm

Witaj Messierusie, 

Fakt, że możesz otworzyć nowszą wersję w sp5 poprzedniej wersji, został anulowany w tym roku, ponieważ jest przepisywanie formatów plików SW, więc nie jest to możliwe (do way@PL nie jest to nigdzie napisane 2016-> 2015 w pomocy, którą umieściłeś w Internecie).

Z drugiej strony powinien powrócić w latach 2017->2016SP5.

Co więcej, żadne oprogramowanie 3D nie pozwala na nagrywanie we wcześniejszej wersji i moim zdaniem nigdy nie będzie to możliwe.

@+

1 polubienie

@Coyotte: Mówisz mi, że nie chodzi o rok 2016, ale o pomoc SolidWorks 2016!

1 polubienie

Jest to powtarzająca się prośba klienta !! Na każdym roadshowie, w którym brałem udział, na widowni pojawiało się to pytanie. Prośba ta nigdy nie została zrealizowana; Problem techniczny czy raczej komercyjny?

3 polubienia

Podobnie jak Ricoh BZH myślę, że jest to bardziej ograniczenie komercyjne, co roku słyszymy "pliki zostały przepisane, dlatego patatipatata... "

2 polubienia