Witam
Chcę zapisać pliki SW i DWG w .xyz, a kiedy to robię, pojawia się komunikat
-cf załączony obraz-, plik pojawia się w folderze rejestracji, ale jest pusty, normalne, ponieważ komunikat mówi, że nie ma żadnych jednostek do przetworzenia, dlaczego i jak to zrobić?
Z góry dziękuję
Witam
Nie znam tego formatu, ani jak go wyeksportować z SW.
Ale z tego, co czytałem, jest to format kropkowy, więc może powinieneś zacząć bardziej od krzywej lub szkicu, a nie od woluminu, stąd odmowa eksportu.
Witam
Tak, jest to format punktowy ze współrzędnymi x y z, który może być nawet tylko tekstem - współrzędne x przestrzeń y przestrzeń z - według moich badań ..., format używany do modelowania w laboratoriach chemicznych ... między innymi, w skrócie jak tekstowa chmura punktów, tak skutecznie szkicuje i/lub punktuje, że SW powinien być w stanie przetworzyć, spróbuję tego, dziękuję.
Posiadam stary plik "pola" wykonany przez geodetę w tym formacie w tamtym czasie - około 1990 roku - który chciałbym przekonwertować.
Nie mogę dołączyć pliku .xyz, witryna informuje mnie, że rozszerzenie jest niedozwolone.
Pozdrowienia
W porządku SW otworzył dla mnie plik .xyz, znalazłem w sieci coś, co go zaktualizuje ..., rzeczywiście jest to chmura punktów, w załączeniu jest plik SW, import to Chmury punktów, a szkic 3d, który zrobiłem, jest podstawą terenu, nie do skali!! Nic nie szkodzi
Dziękuję
Importuj xyz bez skali. SLDPRT (54.6 KB)
Czy możesz nam powiedzieć, jakie narzędzie znalazłeś?
Może to pomóc innej osobie, która napotka ten sam problem.
Dobre pytanie!!
To konwerter online, strona / nazwa?, nie zauważyłem tego, więc wypróbowałem kilka, zanim zadziałało, które powiedziały, że spróbuję znaleźć go ponownie
W załączeniu link:
Pozdrowienia
W rzeczywistości właśnie zobaczyłem, że tytuł pytania nie jest sprawiedliwy, ponieważ chciałem OTWORZYĆ
Plik .xyz !! Dlatego chciałem zapisać jako SW w .xyz!, i zobaczyć. Teraz już wiem. Super!!!
Dziękuję
Witam
Dla jasności i pomocy przyszłym użytkownikom, którzy mogą być zainteresowani tematem, zmieniłem tytuł tego, aby był zgodny z wyszukiwaniem.
Dziękuję