Witam
Od jakiegoś czasu (może odkąd przesiadłem się na wersję 2017, tak naprawdę nie wiem) po prostu nie mogę otworzyć części lub zespołu, klikając prawym przyciskiem myszy linię w BOM. Porównałem z kolegą również pod 2017 rokiem ma taką możliwość, klikając prawym przyciskiem myszy na linię nomenklatury może bezpośrednio otworzyć element.
Z góry dziękujemy za Twoją opinię.
Pozdrowienia
Szukasz w "Dostosuj menu"? które widzimy na ekranie
1 polubienie
Witam
Jeśli klikniesz małe czarne strzałki po lewej stronie BOM, powinny pojawić się miniatury, a jeśli je klikniesz, powinno się otworzyć.
1 polubienie
dbz
12 Wrzesień 2017 08:44
4
Witam
Jak wspomniano@Olivier42 w Dostosuj menu powinno być zaznaczone pole O do "nazwy pliku" , które nie jest zaznaczone.
2 polubienia
Przyjrzałem się uważnie w menu Dostosuj tak, aby sprawdzić, czy nie zostało odznaczone i w ogóle go nie miałem, patrz zdjęcie.
Próbowałem też, klikając małe strzałki, mam podgląd pokoju, przechodząc przez miniaturę, ale nic się nie dzieje, gdy na nią klikam.
Próbowałem włączać i usuwać złożony tryb montażu, aby sprawdzić, czy może stamtąd pochodzić, nadal nic to nie zmienia.
gt22
12 Wrzesień 2017 12:12
6
zobacz ten link : http://help.solidworks.com/2012/French/solidworks/sldworks/Bill_of_Materials.htm Nomenklatura Zestawienie komponentów można wstawiać do rysunków i zespołów.
Rysunek może zawierać zestawienie komponentów oparte na tabeli lub zestawienie komponentów programu Excel , ale nie oba te elementy.
Zestawienie komponentów oparte na tabeli jest oparte na tabelach SolidWorks i zawiera następujące elementy:
Modele
Kotwice
Ilości dla konfiguracji
Możliwość zachowania (lub nie) usuniętych elementów z zestawu
Pokaż ilość zero
Wykluczanie komponentów zespołu
Postępuj zgodnie z kolejnością montażu
Sprawdzanie numerów elementów
Możliwość otwierania części i zespołów ze stołu. (Kliknij wiersz prawym przyciskiem myszy i wybierz Otwórz <model>.)
@+ ;-)
1 polubienie
Tak, to jest właśnie ta funkcja, do której nie mam już dostępu.
1 polubienie
Witam
Spróbuj przywrócić ustawienia, pozwoli ci to przywrócić porządek w kluczach rejestru....
Pozdrowienia
1 polubienie