Otwieranie części/złożenia z tabeli zestawienia komponentów

Witam

Od jakiegoś czasu (może odkąd przesiadłem się na wersję 2017, tak naprawdę nie wiem) po prostu nie mogę otworzyć części lub zespołu, klikając prawym przyciskiem myszy linię w BOM. Porównałem z kolegą również pod 2017 rokiem ma taką możliwość, klikając prawym przyciskiem myszy na linię nomenklatury może bezpośrednio otworzyć element. 

Z góry dziękujemy za Twoją opinię. 

Pozdrowienia

Szukasz w "Dostosuj menu"? które widzimy na ekranie

1 polubienie

Witam

Jeśli klikniesz małe czarne strzałki po lewej stronie BOM, powinny pojawić się miniatury, a jeśli je klikniesz, powinno się otworzyć.

1 polubienie

Witam

Jak wspomniano@Olivier42 w Dostosuj menu powinno być zaznaczone pole Odo "nazwy pliku" , które nie jest zaznaczone.

2 polubienia

Przyjrzałem się uważnie w menu Dostosuj tak, aby sprawdzić, czy nie zostało odznaczone i w ogóle go nie miałem, patrz zdjęcie. 

Próbowałem też, klikając małe strzałki, mam podgląd pokoju, przechodząc przez miniaturę, ale nic się nie dzieje, gdy na nią klikam. 

Próbowałem włączać i usuwać złożony tryb montażu, aby sprawdzić, czy może stamtąd pochodzić, nadal nic to nie zmienia.

zobacz ten link : http://help.solidworks.com/2012/French/solidworks/sldworks/Bill_of_Materials.htm

Nomenklatura

Zestawienie komponentów można wstawiać do rysunków i zespołów.

Rysunek może zawierać zestawienie komponentów oparte na tabeli lub zestawienie komponentów programu Excel, ale nie oba te elementy.

Zestawienie komponentów oparte na tabeli jest oparte na tabelach SolidWorks i zawiera następujące elementy:

• Modele

• Kotwice

• Ilości dla konfiguracji

• Możliwość zachowania (lub nie) usuniętych elementów z zestawu

• Pokaż ilość zero

• Wykluczanie komponentów zespołu

• Postępuj zgodnie z kolejnością montażu

• Sprawdzanie numerów elementów

• Możliwość otwierania części i zespołów ze stołu. (Kliknij wiersz prawym przyciskiem myszy i wybierz Otwórz <model>.)

@+ ;-) 

1 polubienie

Tak, to jest właśnie ta funkcja, do której nie mam już dostępu. 

1 polubienie

Witam

Spróbuj przywrócić ustawienia, pozwoli ci to przywrócić porządek w kluczach rejestru....

Pozdrowienia

1 polubienie