Spakuj i przenieś z wyłączeniem usuniętych części i zespołów

Witam
Mam instalację MEP zespołu głównego zawierającą wiele konfiguracji.
Chciałbym zrobić Pack and Go z tego MEP tylko taką konfigurację, jakiej potrzebuję (z wyłączeniem innych konfiguracji, części i zespołów).
Celem jest zmniejszenie rozmiaru końcowego pliku używanego do produkcji.
Czy jest to możliwe?
Z góry dziękuję

Witam
Moim skromnym zdaniem nie jest to możliwe
Pakiet "Pack and Go" zawiera pliki komputerowe
Konfiguracje są "funkcjami" specyficznymi dla oprogramowania
O ile mi wiadomo, SW nie wie, jak rozjaśnić swoje pliki tak, jak chcesz, usuwając konfiguracje w pliku.
Klasa A+

1 polubienie

Witam
Może to być rozwiązanie do tworzenia kopii zapasowych: usuń niechciane elementy, zapisz jako kopię i ustaw to jako Spakuj i idź.

1 polubienie

W PackandGo rzeczywiście nie znaleziono nic do usuwania części w stanie usuniętym, z drugiej strony ProjectManager to robi:

Link do wersji próbnej:

I pomoc:
https://help.visiativ.com/mycadtools/2022/fr/ProjectManager.html

Albo też rozwiązanie @Sylk działa, chyba że kilka podzespołów z usuniętymi częściami.
W tym przypadku Packandgo w 2 razy po raz pierwszy lub kopiujesz wszystko, czyścisz wszystkie usunięte konfiguracje i części, a następnie kończysz packandgo z 1. wyczyszczonego Packandgo.
Aby zakończyć, możesz usunąć folder pośredniego PackAndGo.

1 polubienie

Witam
Dziękuję za odpowiedzi, będę na bieżąco informował o wybranym przeze mnie rozwiązaniu

Witam
Opcja ta jest dostępna w pakiecie Pack & go (SW2021).
image

4 polubienia

Witam

Opcja istnieje po uruchomieniu pakietu i przejściu z otwartego asm (na żądanej konfiguracji) w oprogramowaniu.
Capture-1

Opcja istnieje, ale jest wyszarzona po uruchomieniu pakietu i przejściu z otwartego menu w oprogramowaniu.
Capture-2

Ta opcja nie jest już dostępna po uruchomieniu pakietu i przejściu z Eksploratora Windows.
Capture-3

Zobacz materiał SW 2022

Pozdrowienia

4 polubienia

Witam @tous
Mam takie samo zdanie jak hubrt (dla paczki SW), nie usuwa nieużywanych konfiguracji, dla pudełka nie zawiera wykluczonego komponentu w nowym katalogu, ale nadal istnieje w nowym asemblerze z poprzednim komponentem jako odniesieniem (chyba że zrobię to źle)

Nie do końca rozumiałem...
… dlaczego nie dostarczyć odłączonej instalacji instalacji lub w formacie pdf / DWG...?
Jaki może być cel " spakuj i idź " na elemencie 2D?

1 polubienie