Pakuj się i ruszaj..., brakujące rysunki

Witam
Kiedy wykonuję montaż w pakiecie Pack&Go, nie wszystkie rysunki są na liście.
W jaki sposób mogę wybrać wszystkie rysunki podgrup i poszczególnych części?

Witam;

Potrzebujesz więcej szczegółów na temat ustawień Pack&Go... oraz hierarchia twoich plików i katalogów...
Zazwyczaj Pack&Go pobiera tylko pliki, do których istnieją odniesienia w złożeniu, jeśli niektóre rysunki nie są dostarczane z zespołem, możliwe, że ich odniesienia są błędne lub skierowane do innego zespołu.

3 polubienia

Po pierwsze: rysunki muszą mieć dokładnie taką samą nazwę, jak odpowiadający im plik 3D.

4 polubienia

A ja najlepiej dodam w tym samym katalogu

3 polubienia

Mało informacji:
Nie tak dawno temu miałem szczególny przypadek. Wstawiłem widok podzespołu (ASS1) w MEP innego zespołu (ASS2) niż zespół, do którego należy moja część (ASS1) i cóż, P&G ASS1 załaduje cały zespół + MEP ASS2, co może znacznie wydłużyć listę.
Więc jeśli wykluczymy rysunek ASS1, mamy tylko sldprt, które się pojawiają, więc nie ma możliwości odzyskania MEP. Szukałem przez jakiś czas i musiałem zadzwonić do pomocy technicznej VISIATIV, która rozwikłała mój problem, ale nie ma rozwiązania z P&G

Idealnym rozwiązaniem byłoby użycie narzędzi Visiativ " ProjectManager " (mam na myśli starą wersję -przed 2024 rokiem), daje to większą elastyczność niż Solidworks Pack&Go.
Ale nie wiem , czy @adrianbachmann mieć tego oprogramowania...

1 polubienie

Natknąłem się (nie robiąc sobie krzywdy...) na ten artykuł o Javelinie:
Wyjaśnia on w języku angielskim, jak optymalnie korzystać z Pack&Go...