Witam, mam zaszczyt posiadać pakiet premium Draftsight, którego licencja już nie działa ze względu na to, że nie wygasła. Dla Twojej informacji, pakiet premium współpracuje z serwerem licencyjnym "DS License Server" identycznym z Catia.
Czy ktoś może mi pomóc?
Draftsight 1.4 w systemie Windows 7 64bit i DSLS-V6R2012x na tym samym komputerze.
W rzeczywistości na początku października 2013 r. (kilka dni temu) wszystkie licencje Draftsight wygasły (wersja 1.3). Po przeprowadzeniu badań odkryłem, że Draftsight wymuszał migrację wersji oprogramowania, wymuszając wygaśnięcie wersji poniżej 1.31. Pobrałem więc wersję Beta 1.4 (a więc aktualną) i gdy rozpocząłem instalację powiedziałem jej, że chciałbym połączyć się z serwerem licencji. Pomimo skonfigurowania programu Draftsight i sprawdzenia, czy moje licencje są aktywne, program Draftsight nie może go znaleźć. Nie mogę więc używać makr. Dla Twojej informacji wróciłem do programistów w Stanach... Ale konkretnych odpowiedzi nie ma... Draftsight nie działa, wyróżnia się i przede wszystkim bez licencji ("premium") nie mam dostępu do swoich ulubionych funkcji.
Oczywiście musisz uruchomić na Fedorze lub Ubuntu, aw tym przypadku rzeczywiście jest to wersja beta V1R4.0
Jak we wszystkich wersjach beta, mogą wystąpić błędy... A jeśli wsparcie w USA nie wiedziało, jak ci coś powiedzieć, to dlatego, że jesteś pierwszą osobą, która zgłosiła ten błąd.
Przy odrobinie szczęścia zostanie to poprawione, gdy zostanie wydana wersja "non-beta"...
W rzeczywistości wersje beta to 1.3 pod 64-bitowym systemem Windows 7. Wersja 1.4 to wersja R. Ale to nie działa. Szczególnie uważam, że Pakiet Premium nie jest używany w sposób ogólny! Tyle tylko, że do tworzenia skryptów jest to konieczne. (Skrypt do ponownego importu plików DWG Tell ->, wyczyszczony, dobra czcionka,....).
W twojej ostatniej odpowiedzi słowo woła do mnie, przyciąga moją uwagę i budzi moje zmysły!! Mam niezły ubaw.
Żarty na bok, używasz wersji oprogramowania Tell, za pomocą której przekonwertowałeś pliki do formatu DWG. Czy możesz powiedzieć mi więcej o tej konwersji? Możliwe jest umieszczenie plików w odpowiednim formacie bezpośrednio w Tell i przed ich konwersją. Najnowsze wersje tego oprogramowania przyniosły realną poprawę w tym zakresie.
Aby odpowiedzieć Dpusel, Draftsight wymusza aktualizacje z poprzednich wersji, stosując "Wygasłą wersję", mimo że w rzeczywistości pozostało nam 6 miesięcy praw. W rezultacie nie można już korzystać ze starych wersji (w październiku 2013 roku to wszystko było przed 1.31). Najgorsze jest to, że to właśnie w dobrze ukrytym biuletynie Draftsight US znaleziono tę informację. Kiedy w ciągu 1 tygodnia 5 pozycji (1 premium i 4 normalne) wygasło trochę losowo, to była panika. Domyślnie pozostało mi więcej niż premium jeden.
Efektywnie mamy 2 komputery (bardzo stare) z TELL 2011. Mamy makro (pod Tell), które wykonuje masową konwersję plików TELL do DXF i PDF. Następnie mamy kilka scpitów w "DOS" windows7, które wysyłają pliki i uruchamiają Draftsight z makrem (przetwarzając około 40 000 plików, z których niektóre są bardzo stare i duże). W Draftsight makro czyści, wstawia nową tabelkę rysunkową (ten sam format co rysunki w Solidworks), aktualizuje rysunki (warstwy), modyfikuje czcionki, typy linii, ... Zapomniałem, stacje robocze Tell są stare (ale bardzo stare pod Windows 2000, więc aktualizacja nie jest możliwa). Rok temu przeszliśmy na oprogramowanie do 3D na nowych stacjach roboczych. Draftsight zajmuje się 2D. Dla Twojej informacji mieliśmy również stary Autocad LT, który jest konwertowany do Draftsight, ale w tym przypadku do wersji Ubuntu.
Dla Twojej informacji, Twoje wersje Tell 2011 są w pełni kompatybilne z Windows 7, z wyjątkiem klucza na porcie równoległym, który nie istnieje już na najnowszych komputerach, w tym przypadku możliwe jest przełączenie na klucze USB. Nie ma więc potrzeby instalowania nowszych wersji!
W rzeczywistości po bardzo długich poszukiwaniach znalazłem na własną rękę, że klient zgubił swoją grupę pod serwerem licencji. Aby walidacja była skuteczna, program Draftsight musiał zostać odinstalowany i ponownie zainstalowany.
Teraz znów działa na pełnych obrotach, a wraz z nim moje makra.