Witam
Chciałbym mieć możliwość zmiany części w zespole za pomocą ustawień, w celu standaryzacji części.
Bez względu na to, jak często szukam na Youtube i w sieci, nie mogę tego znaleźć.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Witam
Chciałbym mieć możliwość zmiany części w zespole za pomocą ustawień, w celu standaryzacji części.
Bez względu na to, jak często szukam na Youtube i w sieci, nie mogę tego znaleźć.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Witam
Czy mógłbyś to rozwinąć.
Szukasz możliwości wymiany standardowej części w zespole (np. biblioteki łożysk, itp.)?
Witam
Nie, chciałbym mieć możliwość wymiany komponentu w zespole systemu, który wykonałem.
Przykład: Możliwość wymiany końcówki śrubokręta za pomocą ustawień.
Za pomocą parametrów nie można "podmienić" komponentu (chyba że uruchomi się makro), ale można grać na stanie aktywacji komponentów.
Czy posiadasz moduł KWA?
W CATProduct miałbyś parametr typu łańcucha z listą wyborów typu: Philips N°1 itp.; pozidrivz itp.; Torx. ..
Zaznaczenie aktywuje odpowiedni plik.
Oznacza to, że w Twoim CATProduct masz nałożone wszystkie końcówki, ale widoczna jest tylko wybrana.
Edycja: Jeśli nie masz KWA, możesz użyć tabeli Excela do zarządzania konfiguracjami (musisz również pomyśleć o włączeniu/dezaktywacji wiązań zespołu aktywnych/nieaktywnych komponentów).
Witaj franck.ceroux,
To jest dokładnie to, czego szukałem.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi!
Tristan de Possesse