Witam
Chcę skonfigurować mechanicznie spawane podwozie, w dwóch częściach. Dolna część i górna część, górna część jest zamocowana na dolnej części. Ramka ta pozwala na stworzenie ściany obrazów, ekrany są zamocowane w górnej części.
Jego skład i położenie rurek są zawsze takie same, różnią się tylko rozmiary.
Chciałbym stworzyć prosty excel dla osób, które nie znają i nie używają oprogramowania, gdzie mogliby po prostu wybrać wysokość, głębokość, szerokość i liczbę podwozi. W ten sposób, wprowadzając te wartości do Excela i naciskając przycisk (makro), mogli pobrać rysunki w oprogramowaniu programowym, aby przeprowadzić produkcję rur spawanych mechanicznie.
Znalazłem temat, w którym osoba zrobiła plik Excela związany z SW do stworzenia klatki schodowej. Po prostu wpisał długość i szerokość swoich schodów i za naciśnięciem przycisku schody były wzorowane na SW. Szerokość, liczba stopni i liczba szczebli zmieniały się po prostu po wprowadzeniu tych dwóch informacji!
Próbowałem dostosować jego rozwiązanie do mojego, ale nie mogę tego zrobić... Więc przychodzę do Was ;)
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
ps1: zdjęcie ilustrujące przykładowy szkielet (podwozie na zdjęciu jest wykonane z profili ELCOM, ale nie bierz tego pod uwagę)
PS2: Załączam drugi przykład
csu_ste.zip