Ustawienie wymiaru: Przestrzeń między wymiarem a tolerancją

Cze wszystkim

Mam problem z tolerancjami. Jest luka między oceną a tolerancją, ale nie można znaleźć ustawienia... (zobacz plik)

Czy możesz mi pomóc?

Kolejne pytanie:

Czy możliwe jest ustawienie tolerancji na wysokości? bo chciałbym mieć wyższą tolerancję symetrii, a nie być na dole.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Pozdrowienia

cotation_2.png
1 polubienie

Przykłady tolerancji i dokładności wymiarowania

Opcje tolerancji i dokładności można ustawić w menedżerze właściwości PropertyManager Wartość wymiaru , jak pokazano w poniższych przykładach.

Jeśli pomieszczenie ma wiele konfiguracji, kliknij Konfiguracje , aby edytować wybrane konfiguracje.

Zmiany tolerancji wymiarów sterujących na rysunku są propagowane do modelu.

PodstawowyDodaje ramkę wokół tekstu bocznego. W wymiarowaniu i tolerancjach geometrycznych Basic wskazuje teoretyczną dokładną wartość wymiaru.

ObustronnyWyświetla wymiar nominalny, po którym następują oddzielne tolerancje górna i dolna. W polu button_dim_tol_max.gif i button_dim_tol_min.gif, ustaw wartości dla ilości powyżej i poniżej wartości nominalnej.

OgraniczaćWyświetla górną i dolną granicę wymiaru. W polu button_dim_tol_max.gif i button_dim_tol_min.gif, ustaw wartości dla ilości powyżej i poniżej wartości nominalnej. Wartości tolerancji są dodawane i odejmowane od wartości nominalnej.

SymetrycznyWyświetla wymiar nominalny, po którym następuje tolerancja. W button_dim_tol_max.gifprogramie ustaw tę samą wartość dla ilości powyżej i poniżej wartości nominalnej.

MINWyświetla wartość nominalną z przyrostkiem MIN.

MAXWyświetla wartość nominalną z sufiksem MAX.

RegulacjaRegulacjaDefiniuje tolerancję  według klasyfikacji i wartości alfanumerycznych. W tym przykładzie :
  • Typ tolerancji dim_tol.png = Pasowanie 
  • Ocena dim_tol_fit_class.png = Z luzem
  • Regulacja otworu  = H8

Ustawia tolerancję drzewa przy użyciu wartości dopasowania drzewa g5 .

Łączy tolerancje pasowania w jeden wymiar za pomocą :
  • Ułożone z wyświetlaczem liniowym Bouton dim_tol_fit_stacked_line.png
  • Ułożone bez wyświetlania liniowego Bouton dim_tol_fit_stack.png
  • Wyświetlacz liniowy Bouton dim_tol_fit_lin.png

Używa opcji Pasowanie z tolerancją , aby wyświetlić wartość tolerancji. Pasowanie otworu  i Pasowanie wału dim_tol_fit_shaft.pngautomatycznie ustawia wartości tolerancji.

dim_fit_w_tol_update.gif

Używa wartości dopasowania bez ich wyświetlania, ustawiając Typ tolerancji  dim_tol.png na Dopasowanie (tylko tolerancja).

@+ ;-) 

Witaj gt22,

Dziękuję za odpowiedź, ale mi to nie pomaga :/

1 polubienie

Znaleziono, to pochodzi z mojej czcionki