Konfiguracja rodziny części dla kołnierza

Witam, jak poprawnie ustawić kołnierz za pomocą rodziny części, aby stworzyć swoją bibliotekę? Rzeczywiście, stworzyłem swoje 3D, a następnie moją rodzinę części w stosunku do 3D, ale w porównaniu do różnicy DN kołnierza  (na przykład od DN 15 do DN150) liczba otworów jest inna (od 4 do 8) przy innym kącie.  

jest to błędne ustawienie i nie wiem, jak postępować, aby liczba otworów była zgodna z pożądanym DN!!  

Z góry dziękuję

Dobry wieczór

Jeśli umieściłeś wszystkie interesujące Cię wymiary w rodzinie części, dlaczego nie umieścić liczby wystąpień powtórzenia kołowego , które zarządza liczbą otworów?
Coś w stylu: DN15, wystąpienie = 4   wystąpienie DN 150 = 8
W rezultacie różnica w kącie nachylenia otworów będzie zarządzana automatycznie przez cykliczne powtarzanie

.... jeśli dobrze zrozumiałem twoją prośbę...

Klasa A+

Hubert

1 polubienie

Tak, myślę, że zrozumiałeś moją prośbę... w moim pokoju rodzinnym położyłem wszystko po prawej stronie... dodatkowo podałem ilość i kąt wiercenia  .. Musiałbym po prostu uzupełnić moją rodzinę części okrągłego powtarzania i liczbę wystąpień przekłuwania. Na pewno muszę usunąć kąt wiercenia, którego musi brakować!!  

Spróbuję i będę Cię informować na bieżąco!!  

Dziękuję

Podążając za twoją odpowiedzią, Hubert, w jaki sposób przystępujesz do zintegrowania pożądanej liczby wystąpień za pomocą cyklicznych powtórzeń w rodzinę utworów? 

Kiedy jesteś w swojej rodzinie części, wystarczy kliknąć w polu, następnie podwoić, kliknąć funkcję powtarzania i pojawią się różne informacje, następnie kliknąć w 1. pole u góry pustego pola i podwoić się, kliknąć informacje o liczbie wystąpień, a następnie wypełnić pola liczbą zgodnie z potrzebą.

1 polubienie

Albo edytujesz szkic ze swoim powtórzeniem i klikasz prawym przyciskiem myszy na liczbę wystąpień, a tam po lewej stronie otwiera się panel ze wszystkimi informacjami o powtórzeniu. Kopiujesz go "D6@Esquisse1" (D6 jest dla mojego domu), następnie wklejasz go w rodzinie części, a następnie wystarczy wypełnić poniższy wiersz potrzebną liczbą otworów.

1 polubienie

Otóż to!! ;-)

Klasa A+

1 polubienie

Tak... Wielkie  podziękowania dla Ciebie za pomoc i responsywność!!

To świetnie!!  

Miłego dnia 

Doskonale, wszystko, czego brakuje, to zweryfikowanie najlepszej odpowiedzi, abyśmy znaleźli odpowiedź, jeśli ktoś ma ten sam problem.

1 polubienie