Witam
Chcę zmienić ustawienia SmartProperties (narzędzie myCADtools), ale po wyodrębnieniu pliku (plików) .XML i przejściu do "Ustawień" nie widzę właściwości, aby je zmienić.
Widzę je tylko wtedy, gdy plik .XML jest zarchiwizowany, ale ponieważ jest tylko do odczytu, właściwości są wyszarzone, ponieważ nie można ich modyfikować.
Próbowałem różnych XML-ów i wszystkie robią to samo.
Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem i wie jak z niego wyjść?
Załączony obraz: po lewej rozpakowany plik, a po prawej zarchiwizowany.
Anthony
personnalisation_de_smartproperties.png
Witam
Z moich wspomnień wynika, że trener w Axemble poradził nam, aby nie przechowywać plików konfiguracyjnych w EPDM.
To ci niewiele pomaga, przykro mi.
Witam
Rzeczywiście, nie należy umieszczać plików konfiguracyjnych w przechowalni PDM, ale na serwerze dostępnym dla wszystkich stacji roboczych.
Jeśli pliki są tylko do odczytu, ustawień nie można zmienić.
Zdefiniuj ponownie pliki znajdujące się poza repozytorium PDM w ustawieniach.
Philippe
Wiedząc, że wszystkie stacje robocze, które mają dostęp do SolidWorks, mają również dostęp do EPDM, więc nie widzę powodu, dla którego miałoby to być problemem.
Wszystkie nasze pliki są pod EPDM i powinienem być w stanie zmodyfikować XML, rozpakowując je wcześniej...
Spróbuję zlecić pliki na zewnątrz.
Właśnie próbowałem, ale jest dokładnie tak samo poza EPDM, widzę zawartość XML tylko wtedy, gdy ustawiam plik jako tylko do odczytu, i pojawia się pusty, gdy tak nie jest.
Teraz chciałem umieścić linki z powrotem do EPDM i nie mam już menu rozwijanego z moim XML, podczas gdy pliki i foldery są takie same jak wcześniej.
Czy jest inne miejsce do skonfigurowania SmartProperties niż wybranie pliku XML według typu i kliknięcie "Ustawienia" ?
Tak więc udało mi się przywrócić odpowiednie opcje za pomocą pliku ustawień w porównaniu z moim ostatnim komentarzem.
Ale mój początkowy problem pozostaje, dziwne jest to, że mój kolega (który ma dokładnie takie same uprawnienia do EPDM) jak ja może modyfikować XML raz wypakowany w domu.
I to nie działa nawet jak stawiam się w Adminie, podczas gdy z moim kolegą w Aminie też to działa, więc to nie jest kwestia prawa.
W najgorszym przypadku zmodyfikuję XML na jego stacji roboczej i jeśli zadziała, pozostanie na EPDM...
W rezultacie udało mi się ręcznie zmodyfikować XML bez przechodzenia przez ustawienia SmartProperties i to działa.
Nadal nie wyjaśnia to mojego problemu, ale udało mi się zrobić to, co chciałem.
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie SmartCounter ;-): http://www.lynkoa.com/forum/mycadservices/modifier-incr%C3%A9mentation-de-compteurs-automatiques-smartcounter
Dla twojej informacji, po wielu godzinach spędzonych z pomocą techniczną Visiativ i moim działem IT na ten temat, nikt nie wie, skąd to może pochodzić.
Kolega który ma taką samą konfigurację instalacji jak ja (na Windows 10) nie znajduje tego problemu, udaje mi się modyfikować na wszystkich innych stacjach roboczych niż moja (pod moją sesją Windows i EPDM). Problem powtarza się również poza EPDM.
Pomoc techniczna Visiativ znalazła problem dzięki programiście: pochodził on z pliku tymczasowego o nazwie "SauvegardeSmartProperties.xml", który był uszkodzony. Po usunięciu plików tymczasowych problem został rozwiązany. To wszystko było głupie, ale nikt go nie znalazł po wielu godzinach poszukiwań...
Zainstaluję teraz CCleaner, aby regularnie czyścić te pliki.