Konwertuj rysunek Soldworks na parametr PDF

Witam wszystkich,

Powrót z wakacji i już lekki problem z Solidworks.

Nic poważnego, nie martw się.

Kiedy tworzę rysunek i konwertuję go do formatu pdf, solidworks dobrze się bawi, zmieniając moją czcionkę, notatki, wymiary, nazwy (w skrócie wszystko).

Czy masz pomysł, aby zachował moją ładną czcionkę w moich plikach PDF?

Z góry dziękuję

Fred

Witam

Jak przekonwertować plik PDF?

Możliwości jest kilka: zapisz - przekonwertuj do formatu PDF, czy za pomocą drukarki w stylu PDFCreator?

Czy problem jest nowy?

Jeśli tak, można spróbować zresetować ustawienia SolidWorks.

1 polubienie

Wybierając format PDF, musisz kliknąć "Opcje" i zaznaczyć "Osadź czcionki"

pdf.png
3 polubienia

Dobra robota @Bart:

"Włącz czcionki. Ustawienie czcionek staje się częścią dokumentu, co zwiększa rozmiar pliku, ale zapewnia, że czcionki są ustawione tak, jak w oryginalnym dokumencie".

1 polubienie

Och, to z pewnością obciąży plik PDF.

Czasami na pdfie z kilkoma widokami, bokami i tekstem mogę uzyskać do 20MB pliku!! :p

2 polubienia

Pole "osadź czcionki" jest zaznaczone.

W celu konwersji przechodzę przez "zapisz jako" lub narzędzia MyCad i zmienia się moja czcionka.

Jeśli drukuję za pomocą drukarki pdf (PDF Complete), działa to tylko w lewym górnym rogu mapy.

Jeśli zastosujesz się do listu obrazu, który załączyłem do Ciebie w moim starym poście.

To nie działa?

(W domu mam taką konfigurację i wszystko jest nikckel)

Używa PDFCreator zamiast PDFComplete, jest darmowy i open source:

http://www.pdfforge.org/pdfcreator

1 polubienie

Śledziłem wszystko jak twój obraz i zawsze to samo :(

I nie odpowiedziałeś na moje pierwsze pytanie:

"Czy problem jest nowy?

Jeśli tak, można spróbować zresetować ustawienia SolidWorks."

Poniżej znajduje się procedura:

należy spróbować zresetować ustawienia SolidWorks, aby sprawdzić, czy nie  pochodzą one z konfiguracji stacji roboczej:

Zamknąć SolidWorks.

Przejdź do regedit (Start > Uruchom > regedit), a następnie zmień nazwę folderu na _OLD na końcu, na przykład (aby później przywrócić ustawienia):

HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorks .... w zależności od wersji, którą chcesz zresetować.

Po ponownym uruchomieniu oprogramowania masz "fabryczne" ustawienia

Klucze licencyjne znajdują się w innym miejscu, więc nie ma ryzyka.

Z drugiej strony, jeśli to rozwiąże problem, dość skomplikowane jest ustalenie, który parametr w szczególności powoduje problem !

Jeśli zachowałeś starszą kopię ustawień, powinieneś ją wypróbować lub pobrać ustawienia z komputera kolegi, jeśli to możliwe.

W przeciwnym razie musisz ręcznie przywrócić wszystkie ustawienia, mając nadzieję, że później nie znajdziesz błędu !

Lub ostatnie rozwiązanie, zainstaluj ponownie lub napraw instalację SolidWorks !

Zobacz ten link : http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/Install_Guide/t_repairing_installation.htm

Co do nowości problemu, to nie wiem.

To pierwszy raz, kiedy przekonwertowałem swoje plany do formatu pdf. Zazwyczaj trzymam je w formacie soldiworks. Ale ponieważ to wielka sprawa, przekonwertowałem swoje plany do formatu pdf, aby szybciej je wydrukować.

Jeżeli celem jest drukowanie masowe, można użyć Harmonogramu zadań SolidWorks do wydrukowania wszystkich planów folderu (lub złożenia?):

http://help.solidworks.com/2012/French/solidworks/swtaskscheduler/r_task_sched_task_sidebar.htm

Myślę, że potrzebujesz wersji PRO SolidWorks, a jeśli masz WorkGroup PDM, możesz wydrukować wszystkie plany projektu:

http://help.solidworks.com/2013/French/PDMWorks/c_SolidWorks_Task_Scheduler_scheduling_WPDM.htm

Głupie pytanie, ale dlaczego nie spróbować w Jpg.

Jak nazywa się czcionka, której używasz?

Zamierzam przetestować planer zadań.

1 polubienie

Jeśli chodzi o harmonogram zadań, mam wersję 2012 i pracuję nad nią...... Solidworks 2014

Używam czcionki ISOCOPEUR

W przypadku JPG przy użyciu Batch Converter mam również błąd z następującym wyjaśnieniem: Nie można wygenerować pliku w formacie JPEG: Serwer RPC jest niedostępny. (Wyjątek od HRESULT: 0x800706BA)

Witam

Fragment Pomocy Solidworks: "Aby zapisać dokument zawierający znaki inne niż angielskie w formacie PDF, w systemie musi być zainstalowana czcionka Arial Unicode MS"

Czy tak jest w istocie?

W przeciwnym razie myślę, że pochodzi z twojej czcionki, spróbuj zmienić czcionkę i sprawdź, czy nadal powoduje to ten sam problem.

Witam

To musi być jego! Przetestowałem, zmieniając czcionkę na Comic bez MS do przetestowania, a SW poprawnie robi pdf.

Problem tkwi więc w czcionce.

Postaramy się sobie z tym poradzić.

Bardzo dziękuję za pomoc, zaangażowanie i odpowiedzi.