Ustawianie powtórki

Cze wszystkim

Często robię ogrodzenie z drutu. Jest zdefiniowany przez prostokąt i skok (długość x szerokość x skok).

Czy możliwe jest ustawienie pomieszczenia tak, aby siatka była automatycznie tworzona tylko z tymi informacjami?

(rozumie się, że wcześniej wykonam niezbędne szkice do prawidłowego funkcjonowania prób)

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Czy możesz podać nam swoją podstawową część?

Oczywiście

Wystarczy użyć równań solidworks,

Dziś wieczorem dam wam przykład, jeśli nikt wcześniej tego nie zrobił!

Witam

W załączonym pliku dokonałem szybkiej edycji, aby zobrazować, co można zrobić z równaniami.

Wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy folder "Równania" w drzewie, a następnie "Zarządzanie równaniami".

Wszystko można konfigurować i modyfikować zgodnie z pożądanym rezultatem.

Powodzenia!!

test_grillage.sldprt

Oto esej,

Oczywiście należy uważać, aby nie umieszczać niemożliwych wartości, w przeciwnym razie Solidworks nie będzie zadowolony...

grid.sldprt
1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi

Zapomniałem wspomnieć, że używam SW2011.

Nie mogę otworzyć plików Jose-accessa i Thomas.Guillard.

Jestem pewien, że są informacje, które mogą mi pomóc. ale pliki są wykonane z wyższym SW niż mój.

Czy jest możliwe zrobienie małego tutoriala lub pliku sw2011.

Meric z góry

@bflorencon, podaj nam przykład swoich siatek.

To jest to, co chciałbym skonfigurować.

To bardzo prosta siatka. (Długość x szerokość x wysokość)

Celem jest, aby poprzez zmianę wymiarów (dł. x szer.) siatka została przeprojektowana.

Pozdrowienia

grille.jpg

Jest samouczek na Lynkoa, ale jest opłata: http://www.lynkoa.com/store/fr/tutos-formations/tutos/thematiques-avancees-les-equations-dans-solidworks.html.

Jednak za 1 euro wygląda bardzo kompletnie.

W przeciwnym razie pozostaje jeszcze metoda google, która radzi sobie całkiem nieźle.

Podsumowując, równanie pozwala zastąpić dowolną wartość w projekcie danymi, które można parametryzować.

Po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy folder równań w drzewie funkcji i wybierz "Zarządzanie równaniami".

Następnie należy kliknąć "Nowe równanie" i wybrać wartość, którą chcesz ustawić na rysunku.

Następnie wystarczy zmienić wartości zgodnie z tym, co chcesz (możliwe jest wprowadzenie równania według innego, wybierając je bezpośrednio w zarządzaniu równaniami... przykład: L1 jest wartością sparametryzowaną, tworzymy L2=L1/2. To możliwe).

To tylko krótkie podsumowanie, ale funkcja równań pozwala na ustawienie kompletnego rysunku, więc w przypadku siatki drucianej jest to bardzo proste :)

Klasa A+

3 polubienia
Aby odpowiedzieć na to pytanie, stworzono samouczek.
Aby uzyskać dostęp do tego samouczka, kliknij ten link:
Definicja siatki drutu

Dziękuję

Ale link zwraca błąd 404!!!!

Nadal jestem zainteresowany samouczkiem

Aby odpowiedzieć na to pytanie, stworzono samouczek.
Aby uzyskać dostęp do tego samouczka, kliknij ten link:
Definicja siatki drutu