Parametryzacja szkiców profili spawanych maszynowo

Cze wszystkim

Mam małe pytanie, po wielu poszukiwaniach nie znalazłem żadnych informacji na temat dynamicznego tworzenia szablonu "Lib feat part" (.sldlfp); Rzeczywiście, chciałbym stworzyć całą bibliotekę profili na podstawie produktów nf mojego dostawcy. Jako przykład biorę szkic profilu kwadratowego,  który robię zmiennym z 3 stron; grubość, szerokość i długość.

Gdy mój szkic jest gotowy, tworzę rodzinę części z różnymi możliwymi konfiguracjami wymiarów.

Czy możliwe jest odzyskanie tych coinfigs w celu utworzenia pliku . SLDLFP, czy musimy tworzyć profile 1 na 1?

To jest odpowiedź na to pytanie i zaoszczędziłaby mi czas w moim projekcie bibliotecznym. Z góry dziękuję :)

Ten krótki film z pewnością Ci pomoże:

https://youtu.be/u6klAAOivRU

Od 2014 roku możesz tworzyć profile rodzinne swoich pokoi. 1 pojedynczy plik dla kilku profili tego samego typu ;-)

2 polubienia

Bardzo dziękuję :), właśnie spojrzałem na to wszystko, wygląda na to, że po prostu otrzymywałem złą lokalizację pliku, aby to zadziałało, umieściłem mój plik w 3. wierszu (rozmiar) obok 2. wiersza (typ), co pozostawia wybór parametrów.

Wszystko, co muszę zrobić, to zdefiniować imiona, które będą  teraz ^^ moim nazwiskiem.

Swoją drogą, czy ktoś byłby na tyle uprzejmy, aby przekazać mi oryginalną bibliotekę parametryczną solidworks? (Nie mogę pobrać tej wersji biblio) To pozwoli mi zainspirować się ich :) koncepcją.

Jeszcze raz dziękuję Max59 widzę, że mój projekt jest o wiele mniej żmudny i bardziej praktyczny w użyciu :)

Prawdą jest, że od SW2014 można tworzyć konfiguracje dla plików profilowych, co zwiększa możliwości zasady "multibody" (@max59).

Możliwość umieszczenia części pochodnej (takiej jak) zintegrowanej z plikiem biblioteki wieloobiektowej nadal wymaga opracowania

(zobacz moje pytanie

http://www.lynkoa.com/forum/2d/bibliotheque-dans-la-construction-soudee-solidworks (w języku angielskim)

)

1 polubienie

Cóż, w każdym razie jest już świetny dla profili, skanuję wszystkie dokumenty dostawców i konwertuję do Excela w 3 sekundy, prawie bezpośrednio kopiuję i wklejam ;), a oto wszystkie moje konfiguracje dostawców.