Przejście na oprogramowanie i PDM z 2018 na 2021 rok

Witam
Właśnie zrobiłem aktualizację oprogramowania z wersji 2018 SP5 do 2021 SP4.1. Przesłałem PDM w aktualizacji, ale nie mogę już podłączyć żadnej stacji roboczej. Czy miałeś ten problem i jak go rozwiązałeś?

Z góry dziękujemy za Twoją opinię!

Witam

Nieco lapidarnie jak opis problemu. Problem z licencją? Problem z dostępem do oprogramowania? PDM?

Więc nie martw się o licencję SW, mogę pracować offline PDM. Gdy łączę się z PDM, pojawia się komunikat Nie można połączyć się z serwerem archiwum dla repozytorium.

Wydaje mi się, że konieczna jest wcześniejsza aktualizacja serwera w nowej wersji, czy tak jest naprawdę?

1 polubienie

Witam

Musisz także zaktualizować serwery SQL i serwery archiwów: PDM działa tylko z wersjami solidworks starszymi lub równymi jego własnym (aby uniknąć dziwnych błędów..)

Aby zaktualizować serwer, musisz być administratorem PDM?

Witam

Przede wszystkim musisz być administratorem na poziomie serwera.

Procedura aktualizacji jest udokumentowana, ale bądź ostrożny, ponieważ przy najmniejszym błędzie Twoje dane prawdopodobnie zostaną utracone (lub przynajmniej uszkodzone).

PODRĘCZNIK INSTALACJI OPROGRAMOWANIA SOLIDWORKS PDM 2021/SOLIDWORKS Manage 2021

To samo dotyczy narzędzia do konwersji danych (fileversionupgrade), zainstaluj je jako administrator na komputerze, z którego zostanie uruchomione (profil użytkownika instalujący narzędzie musi być tym, który z niego korzysta). Nie jest to wyraźnie opisane w procedurze oprogramowania i mogę powiedzieć, że sprawia to, że zasada zmiany nazwy/przenoszenia plików staje się niestabilna.

2 polubienia